Liisi Kippak võitis politsei koomiksivõistlusel eriauhinna

Liisi Kippak võitis politsei koomiksivõistlusel eriauhinna

 

Veebruarikuust alates said noored saata omajoonistatud koomikseid Eesti politsei korraldatud võistlusele “Lõvi Leo annab nõu”. Keskmises vanusegrupis võitis MTÜ Eesti Naabrivalve eriauhinna Kuressaare gümnaasiumi 5. klassi õpilane Liisi Kippak.

Auhinna andis Liisile eile hommikul üle Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik. “See oli esimene Eesti politsei korraldatud koomiksivõistlus,” sõnas Allik. Liisi sai auhinnaks politseikruusi, šokolaadi ja politsei peadirektori Raivo Aegi allkirjastatud aukirja.

Konkursile jõudis Liisi töö tänu õpetajale. “Terve klass joonistas koomikseid, kuid ainult paremad saadeti võistlusele,” rääkis tüdruk Oma Saarele.

Idee tuli põrandat värvides

Idee pildisarjaks sai Liisi kodus põrandaid värvides. “Värvisime kodus põrandaid ning pidime siis redeli kaudu teisele korrusele ronima ja naersime emaga, et kui naabrid nüüd näeksid meid aknast sisse ronimas, siis kutsuksid nad kohe politsei, sest arvasid, et tegemist on vargaga,” jutustas Liisi auhinna toonud koomiksi sünnilugu.

Pildid ning jutu mõtles koomiksile Liisi ise. “Koomiks rääkis põhiliselt sellest, et kaks last mängisid õues, kui nägid ühte meest naabermaja aknast sisse ronimas. Lapsed kutsusid politsei, kuid lõpuks selgus, et maja peremees oli võtme kaotanud.”

Liisi koomiksit endale ei jätnud, vaid saatis originaali võistlusele. “Koomiks ilmub ka järgmises Politseilehes,” lausus Aare Allik.

Liisi emal oli tütre võidu üle väga hea meel nii nagu ka tüdrukul endal.
Eesti politsei korraldatud koomiksite võistlusel anti välja kolm auhinnalist kohta kolmes vanuseastmes (kuni 4. klassi õpilased, 5.–9. klassi õpilased ja 10.–12. klassi õpilased). Eriauhinnad panid välja AS Ajakirjade Kirjastus ja MTÜ Eesti Naabrivalve. Laekunud töid hindas politseiameti, julgestuspolitsei, päästeameti, maanteeameti ja justiitsministeeriumi esindajatest moodustatud hindamiskomisjon.

Julgestuspolitsei korrakaitseosakonna süüteoennetuse talituse juhtivkonstaabli Märt Kõrgemaa sõnul hinnati konkursil eeskätt loovat ideed. “Võistluse eesmärgiks oli ärgitada lapsi ja noori mõtlema ohtude ennetamisele,” sõnas juhtivkonstaabel.

Teele Viil, Jakob Prii

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)