Eesti Energia toob Nasva ja Salme vahele maa-aluse elektrikaabli

Et tõsta elektrivarustuse stabiilsust Lääne-Saaremaal, kavatseb Eesti Energia praegu Nasva ja Salme vahel kulgeva õhuliini lähitulevikus välja vahetada maa-aluse kaabli vastu.

Eesti Energia võrguehituse sektori saarte piirkonna juhataja Indrek Sild ütles Oma Saarele, et uue maa-aluse elektritrassi ehitus läheb maksma umbes 12 miljonit krooni. „Vastav rahasumma on meil olemas,“ rääkis ta. „Praegu tegeleme sellega, et leida trassile sobiv asukoht.“

Sild lisas, et maa-alune elektrikaabel muudaks Saaremaa lääneosa omavalitsuste elektriga varustamise senisest tunduvalt töökindlamaks. „Kuna praegu käigus olev õhuliin on amortiseerunud ning kulgeb praktiliselt mööda mere kallast ja asub liivasel pinnasel, siis on see loodusjõudude poolt väga kergesti haavatav,“ selgitas Indrek Sild. „Pealegi läbib õhuliin ka looduskaitse all olevaid Järve luiteid, mis muudab selle remonttööde tegemise äärmiselt keeruliseks.“

Küsimusele, millal võiks Nasva ja Salme vahel kulgev maa-alune elektrikaabel valmis saada, ei osanud Eesti Energia esindaja eile veel vastata. „Kordan, vajalikud rahalised vahendid on meil olemas ja praegu tegeleme trassile sobiva asukoha leidmisega. Trassi projekteerimine ja selle ehitus ei võta eriti palju aega,“ ütles Sild.

Kuna praegu kavandatakse Nasva ja Salme vahele ka jalgrattateed, siis näeb Sild ühe võimalusena, et uus elektrikaabel hakkab kulgema sellega paralleelselt. Saarte piirkonna juhataja lisas, et vastavad kirjad on ta nii Kaarma kui ka Salme vallavalitsusele juba teele läkitanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 7 korda, sh täna 1)