Itaallased premeerisid Saaremaa koore uue esinemiskutsega

Kuressaare kammerkoor Helin ja segakoor Lyra osalesid 27. juunist 1. juulini Itaalias Lombardia maakonnas toimunud koorifestivalil Gluzone. Nende edukat esinemist pärjati kutsega teisele Itaalia festivalile, mis toimub samas piirkonnas juuli lõpus.

“Üritusel pidid koorid osalema kolmel pikal kontserdil ja läbima ühe maratonkontserdi,” ütles Lyra dirigent Pilvi Karu.

Ta lisas, et eestlasi võeti Itaalias väga soojalt vastu. Neile meeldis Eesti kooride kava ja et me esitasime laulupidude kavades olnud laule, rääkis Pilvi Karu. “Seetõttu kutsuti koorid juuli lõpus tagasi – teisele festivalile ning Itaalia-pool hüvitab kõik reisi- ja elamiskulud.“

Sel aastal toimus 7. Gluzone koorifestival, kus tänavu osales koore ligi 25 riigist. Itaalia ise oli kodufestivalil esindatud 35 kooriga.

Kuressaare segakoor Lyra osales sellel koorifestivalil viimati 2000. aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)