Semiir võidutses Austrias (1)

29. juunist 1. juulini Austrias Grazi linnas toimunud Euroopa meistrivõistlustelt hip-hopis naasis tantsuklubi Semiir ühe esimese ja kolme teise kohaga.

Esikoha saavutas meeste hip-hop soolos Sven Saaretalu, Kerstin Mandel tuli naiste arvestuses 2.–3. kohale. Teisele kohale platseerusid Semiiri poisid ka Hip-Hop Groups Adults kategoorias ning Formations Adults Hip Hop’is. Trupi treeneri Iiri Roometsa iseloomustus nii tulemuste kui võistluse korralduse kohta kõlas: „Super!“

Kuigi tänavatantsuga on Roometsa sõnul Semiiris tegeletud vaid mõned aastad, on juba jõutud väga edukalt esineda nii Balti riikide, Euroopa kui ka maailma mastaabis. Eriti õnnelik oli Roomets Sven Saaretalu esikoha üle, kuna noormees võitis isegi mustanahalisi osalejaid. Saaretalu ise lisas, et tunne on väga hea, kuna konkurents oli tihe. Noormees edestas pea sadat kaasvõistlejat ning peab EM-lt toodud esikohta oma kõige olulisemaks võiduks. Varasemast ajast on tal taskus Eesti meistri tiitel.

Kindlad plaanid järgnevateks mõõduvõtmisteks Semiiril veel puuduvad. Tulemas on võistlus Saksamaal, kuid vaatamata trupi mitmetele meistritiitlitele ja võitudele puuduvad neil kindlad sponsorid, kelle abiga välisvõistlustele sõita. Oma kuludega võib suurvõistlustel osalemine aga väga raskeks osutuda.

Pärast töökat aastat ei jäta Semiiri noored tantsimist ka suvel. Roomets ütles, et puhata küll tahaks, aga tulemas on sambafestival ja trennid. Ametlikult alustab tantsukool taas tööd septembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)