Tunnustati saare mundrikandjaid

Võidupüha puhul tunnustati ka Saaremaa politseinikke, piirivalvureid ja kaitseliitlasi.

Siseminister Jüri Pihl andis silmapaistva tegutsemise eest aprillisündmustes tänukirjad komissar Aare Allikule, juhtivkonstaabel Harry Aavikule ja vanemkonstaabel Leino Rihkrandile.

Teenistuskohustuste silmapaistvalt hea täitmise ning erilise vapruse eest teenistuskohustuste täitmisel annetati Kuressaare politseijaoskonna korrakaitsetalituse komissarile Meelis Juhandile politsei III klassi teeneterist.

Lääne piirivalvepiirkonna Saaremaa piirivalvuritest autasustati seoses võidupüha ja pikaajalise laitmatu teenistusega piirivalves Raul Lepikmäed ja Kaljo Lihulinna piirivalve 15. aasta teenistusaasta teenistusristiga.

Piirivalve 10. teenistusaasta teenistusristi said Ants Tuul ja Indrek Jõgi.
Kaitseliidu Saaremaa malevast annetati Valgeristi III klassi teenetemärk Sulev Metsheinale ja Kaitseliidu ülema teenetemedali II klass August Kuningale. Kaitseliidu Saaremaa maleva rinnamärk otsustati annetada kahele tublile naiskodukaitsjale: Aire Pahapillile ja Heli Selgalile.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna esinaise tänukirja said muuhulgas kodutütred, kelle abiga valmis lapitekk maakonna aasta emale. Tänukirjad said ka tänavused Naiskodukaitse koormusmatka võitjad, kellele lisaks anti mälestusplaadiga lauakellad ning spaapääsmed.

Kaitseliidu ülema tänukirja eeskujuliku ja kohusetundliku teenistuse eest korra ja julgeoleku tagamisel aprillisündmuste aegu sai 13 kaitseliitlast ja Kaitseliidu ülema käskkirjaga avaldati tänu 13 Saaremaa kaitseliitlasele.
Kaitseväe juhataja tänukirja Kaitseliidu tegevliikmetele ja ametnikele panuse eest avaliku korra tagamisel sai leitnant Riho Lonn. Kaitseväe juhataja ülendas seersandiks Ardo Johansoni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)