Kipi-Koovi pererahvas ostis eesli ja kaks laamat

Kipi-Koovi pererahvas ostis eesli ja kaks laamat

 

Lümandas Kipi-Koovil avab sealse matkakeskuse pererahvas peagi miniloomaaia, kus külastajatele näidatakse nii omi eestimaiseid loomi kui ka kaugemalt pärit elukaid. Viimased asukad – eesel ja kaks laamat – saabusid tallu möödunud neljapäeval.

Matkakeskuse perenaise Esta Alevi sõnul on mõte oma väikesest loomaaiast peas keerelnud juba mõnda aega. Esimesed loomaaia jaoks võetud elajad olid kitsed. „Kõige eksootilisem on kameruni kits, pisike ja must,“ märkis Alev.

Eesel ja kaks laamat

Eeslit asuti otsima juba talvel, kuid leiti alles nüüd, pool aastat hiljem. „Koos eesliga pakuti ka nelja laamat,“ rääkis Alev sellest, kuidas ootamatult saadi ka laamaomanikeks, „neli oli liiga palju, võtsime kaks, neil seltsis mõnusam.“

Uued Hollandist pärit rohusööjad koduloomad on mõeldud ikka silmarõõmuks, kuigi jaksavad kanda ka päris kogukaid koormaid. „Laama kannab ära 50 kg, eesel 60–70 kg,“ selgitas uute asukate hooldaja perepoeg Üllar Alev. „Väiksemad inimesed saavad eesliga ka ratsutada.“

Inimsõbralikud loomad

„Tahame oma loomaaeda vaid sõbralikke loomi,“ rääkis Esta Alev, kelle sõnul linde nad oma talus kohe kindlasti pidama ei hakka. Oluline olevat, et külastajad saaksid loomadega vahetu kontakti. „Et saaks paitada,“ lisas perenaine.

Juulis avatavas Kipi-Koovi miniloomaaias saab lisaks eelpool mainitud lojustele uudistada ka mitut liiki küülikuid, eesti hobust ja šetlandi poni.
Tulevikus tahab pererahvas omavahel ristata eesli (mära) ja poni (täkk). Nende järglasena peaks ilmale tulema viljatu hobueesel.

Hinnalised asukad

Esta Alev andis mõista, et plaanis on soetada veelgi eksootilisemaid loomi, kuid majanduslikel põhjustel seda lähiajal ei tehta. Näiteks toob ta keskmiste autodega ühes hinnaklassis oleva kaameli.

Äsjaostetud eesli ja laamade hind oli kordi odavam. „Laamad olid eeslist soodsamadki,“ imestas perenaine. Samas on eesel väidetavalt kahe eest ehk tiine ning peaks järglase ilmale tooma juba aasta lõpus.

„Selle, milliseid loomi me edaspidi veel siia tuua tahame, jätan praegu saladuseks,“ ütles Esta Alev.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)