Kirjandite tulemused rõõmustasid

Saaremaa ühisgümnaasiumi õpetajad on positiivselt üllatunud abiturientide lõpukirjandite tulemustest. Kolme paralleeli peale oli kolm maksimumtulemust, oodatust enam oli üle 90 punkti saanud kirjatöid.

SÜG-i eesti keele ja kirjanduse õpetaja Rita Ilves rõõmustab oma klassi õpilaste kõrge keskmise tulemuse üle. „Kui vabariigis on tavaliselt keskmine tulemus alla 60 punkti, siis meil on sel aastal üle 70,“ selgitab Ilves ning lisab, et kirjand on loovtöö, mille tulemus sõltub paljudest erinevatest teguritest.

Sama kooli õpetajad Reet Igav ja Sirje Kreisman tunnevad heameelt, et õpilased, kelle puhul oli läbikukkumise kartus, suutsid ennast ületada ning kirjutasid väga head lõputööd. „Kindlasti aitas n-ö komakool ehk konsultatsioonitunnid, kus harjutasime väga põhjalikult,“ näeb Kreisman põhjuseid. Kõik kolm õpetajat kiidavad õpilasi, kes ennast õigel ajal kokku suutsid võtta.

Leisi keskkoolist, Orissaare gümnaasiumist, Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumist ja Kuressaare gümnaasiumist öeldi, et viie lõpuklassi kirjanditulemused olid sarnased varasemate aastate omadega, suuri üllatusi ei olnud.

„Minu kahe klassi kohta võib öelda, et umbes kaks kolmandikku ületasid proovikirjandi tulemuse,“ märkis Kuressaare gümnaasiumi õpetaja Merle Rekaya.

Eesti keskmine esialgne tulemus sel aastal oli 56,4% maksimumist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)