Saaremaa velotuur saab lahenduse täna (6)

Saaremaa velotuur saab lahenduse täna

 

Eilsel, juubelivelotuuri pikimal etapil, võidutses Andrus Aug. Üldliidrina jätkab Janek Tombak, kelle edu Jaan Kirsipuu ees kahanes kahele sekundile.

150,6-kilomeetrisel etapil, mis algas Liivalt ja lõppes Kuressaares, suutis 15-mehelises grupis finišeerides kõige enne ratta üle lõpujoone lükata Arctic Sport Clubi värvides sõitev Andrus Aug. Talle oli see tänavune esimene etapivõit. „Jalg ei olnud küll kiita, kuid võit on võit,” ütles Aug, kui oli etapi võitjana tammepärja kaela saanud. Samas tänas Aug õnne, et legendaarne Viidumäe kruusalõik sai läbitud viperusteta.

Augile järgnesid praktiliselt sama ajaga Vahur Valvas ning Jaan Kirsipuu. Neljandaks jäi kollases liidrisärgis sõitnud Janek Tombak. Eelmise etapi võitnud Indrek Rannama lõpetas seekord kuuendana.

Üldkokkuvõttes säilitas Tombak liidrisärgi, kuid vahe lähima jälitaja, Jaan Kirsipuuga vähenes kahele sekundile. Liidri sõnul sellest üldvõiduks ei piisa. „Kaks sekundit on vähe,” raputas Tombak pead, kinnitades, et Kirsipuu on homses eraldistardiga sõidus temast kõigi eelduste kohaselt parem ja läheb juhtima.

Lõppenud sõidust rääkides ütles vahefinišites aktiivne olnud Tombak, et sõit oli enam-vähem. „Sõit oli hea, ainult lõpp läks aia taha. Neljanda kohaga kaotasin preemiasekundeid,” rääkis kollases särgis Tombak, kes suutis Viidumäel lõhkuda kummi, kuid tänu kiirele parandusele jõudis siiski paremate sekka.

50. Saaremaa velotuur jätkub täna eraldistardist 20 km sõiduga ning 72 km pikkuse grupisõiduga linnatänavatel. Velotuuri orienteeruv lõpp on kell 17.35. Lisaks toimub ka Velotuuri võitjate sõit, kus osalevad läbi aegade Saaremaa velotuuri võitnud sõitjad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)