Ooperipäevi sel suvel ei tule (1)

Ooperipäevi sel suvel ei tule

 

Eile Kuressaare linnuses pressikonverentsi andnud Kuressaare linnapea Urve Tiidus, abilinnapea Argo Kirss, Eesti Kontserdi direktor Aivar Mäe (pildil) ja Pärnu Kontserdimaja direktor Marika Pärk kinnitasid, et aastast 2008 on Kuressaare ooperipäevade korraldajaks Eesti Kontsert.

Väga suure tõenäosusega tänavu ooperifestivali Saaremaal ei toimu ning linnavalitsus on esitanud lepingujärgse nõude mittetulundusühingule Operfest saamaks kuu aja jooksul tagasi linna eelarvest eraldatud 250 000 krooni.

„Linna huvi on säilitada ooperipäevade traditsioon,“ kommenteeris Urve Tiidus Eesti Kontserdi poole pöördumist. Kindlasti soovitakse, et järgmine ooperifestival kannaks numbrit „üheksa“. Argo Kirss kinnitas, et on Operfesti võimalike uute partnerite otsingust informeerinud.

Festivali formaat jääb Eesti Kontserdi kätte minnes Aivar Mäe sõnul küll enam-vähem samaks, kuid laiendada tahetakse toimumispaikade haaret. Et tegemist ei oleks vaid Kuressaare-keskse üritusega, vaid muusikasündmusest saaks osa terve Saaremaa. Ehkki täpsemalt räägitakse tuleva-aastastest ooperipäevadest septembris, käis Marika Pärk välja veksli, et festival toimub 24.–26. juulini ning kavas on kutsuda üks kodumaine ooperiteater (seekord Vanemuine) ja üks rajatagune trupp (selle osas veel läbirääkimised käivad).

Kindlasti ei taheta saarele tuua mõnd teisejärgulist teatrit, vaid Saaremaal soovitakse publikule pakkuda täiuslikku ooperietendust koos lavakujunduse, kostüümide, orkestri ja muu sinna juurde kuuluvaga. Aivar Mäe sõnul muutub ka lava asukoht ning nii lava kui istepingid viiakse katuse alla. „Eesti Kontsert on konservatiivse ooperi esindaja,“ ütles ta, lubades, et ka Saaremaale ei hakata tooma moodsat tänapäevast ooperit.

Mis saab aga Saaremaa Muusikahariduse Sihtasutuse võlgadest, ei osatud pressikonverentsil öelda, sest linn kui ooperifestivali toetaja ei saa selles osas mingeid lubadusi anda ning Eesti Kontsert ei ole juriidiliselt festivali korraldajate õigusjärglane. „Kõik, mida teha saame, on jätkata partnerlust,“ kinnitas Aivar Mäe, kelle sõnul Eesti Kontserdil arvete maksmisega probleeme ei ole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 55 korda, sh täna 1)