Maavalitsuses võideldi üleujutusega

Maavalitsuses võideldi üleujutusega

 

Eile Saare maavalitsuses päästeameti korraldatud kriisireguleerimisõppusel tuli kriisimeeskonnal seista vastamisi olukorraga, kus Kuressaaret on tabanud üleujutus.

Kriisireguleerimise korralisel õppusel, mida korraldatakse maakonnas kord aastas, harjutati seekord staabitööd. Maakonna kriisikomisjoni esimehe maavanem Toomas Kasemaa sõnul on taolisi õppusi vaja, et harjutada inimestevahelist koostööd ja erinevate protseduurireeglite järgmist. Kokku osales õppusel erinevatest strateegilistest asutustest ja ettevõtetest 19 inimest, kes pidid läbi mängima etteantud olukorra.

Stsenaarium nägi ette, et praegusel ajahetkel on Kuressaaret tabanud üleujutus, mis on oma ulatuselt sarnane jaanuaritormile, mil vesi tõusis kuni Kuressaare spaade rajoonini. Veetaset arvati tõusvat kuni 180 cm üle Kroonlinna nulli, kuid see tõusis vaid 160 cm. Ohvreid üleujutus endaga kaasa ei toonud.

Maavanema sõnul suudeti etteantud olukord edukalt läbi mängida ja kriis n-ö lahendada. „Suutsime oma staabitöö edukalt ära korraldada, ettekandeid teha, probleeme lahendada, avalikkusega suhelda,” loetles läbimängitud olukordi komisjoni esimees Kasemaa, kes stsenaariumi järgi poole kriisi pealt haigeks jäi ja juhtohjad komisjoni aseesimehele, maasekretär Andrus Lullale üle andis.

Seoses õlireostusega ka vabariikliku kriisikomisjoni töös osalenud maavanema sõnul teevad kriisi puhul koostööd kriisikomisjon ja kriisimeeskond. Esimese ülesandeks on kriisi lahendamist strateegiliselt juhtida ning lahendada kriisiga kaasnevaid õiguslikke küsimusi, mis hõlmavad erinevaid korraldusi, määrusi, suhtlemist vabariigi valitsusega. Meeskond tegeleb kriisi lahendamise sisulise tööga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)