Vanemuine paneb Muhumaal sõitma teatribussi

Vanemuise teater paneb suvel Kuivastu sadama ja Pädaste mõisa vahet sõitma oma teatribussi, mis viib soovijad vaatama suvelavastust “Võimalik kohtumine” ning toob nad etenduse järel uuesti sadamasse tagasi, teatas teatri pressiesindaja.

Juunis ja juulis annab Vanemuise teater Muhumaal Pädaste mõisas üheksa etendust Paul Barzi elegantse komöödiaga „Võimalik kohtumine”.

“Teatri siiras soov on see meretagune teatrikülastus publikule võimalikult mugavaks muuta,” ütles teatrijuht Paavo Nõgene. “Inimestel on võimalus jätta auto Virtsu sadamasse, sõita praamiga Kuivastusse ja istuda seal mugavalt teatri punasesse kahekorruselisse bussi. Sama võimalust saavad kasutada ka liinibussiga saabujad.”

Muusikamaailma kaks suurkuju Johann Sebastian Bach ja Georg Friedrich Händel ei kohtunud tegelikult mitte kunagi. Pädaste vabaõhulaval toimuv on näitekirjaniku fantaasia vili. Leebe, kuid teravmeelne komöödia kõneleb geeniuse positsioonist, kunstiloomingu müümisest ja müüdavusest, aga ka gurmaanlusest ja muudest meelelistest naudingutest.

Näidendi tõlkis Maarja Jakobson, lavastab Raivo Trass ning kunstnikutöö teeb Vanemuise peakunstnik Kristiina Münd. Osades Aivar Tommingas, Raivo E. Tamm ja Ao Peep. Etendustel musitseerib Tartu Keelpillikvartett.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)