Soojusvõrgud loobusid suvisest küttehinna alandamisest (3)

Viimastel aastatel suveperioodiks küttehinda alandanud AS Kuressaare Soojusvõrgud sel suvel hinnaalandust ei tee.

AS Kuressaare Soojus on mitmel suvel müünud soojusenergiat 84 krooni megavati kohta keskmisest hinnast odavamalt. „Suvine soodushind oli tehtud selleks, et kompenseerida soojavee kadusid majades ja üritada sellega vältida tarbijate üleminekut elektriboilerite kasutamisele,“ rääkis ASi Kuressaare Soojus tegevjuht Paul Leemet.

„Paraku ei ole selle meetme mõju eriti märgatav ja me ei suuda boileritele üleminekut ära hoida, kui ikkagi minna tahetakse.“ Leemet lisas, et kuna energiaturu inspektsioon on kooskõlastanud ettevõttele soojusenergia müügi piirhinnaks käibemaksuta 501 krooni, siis odavamalt sellest naljalt müüa ei saa.

Tulenevalt Eesti liitumisel Euroopa Liiduga sõlmitud kokkulepetest tõuseb elanikele ja eelarvelistele asutustele müüdava soojusenergia käibemaks 1. juulist 5 protsendilt 18 protsendile.

Seega tõuseb soojusenergia hind elanikele 526 kroonilt megavati kohta 591 kroonini ehk 12,4 protsenti. Selline püsib soojusenergia hind Kuressaares vähemalt 30. novembrini. Paul Leemeti sõnul on 1. detsembrist oodata uut hinnatõusu, mis on kindlasti väiksem ja jääb eeldatavasti paari protsendi juurde.

Praegu käib ettevõttel Tallinna tänava ääres kesklinna kulgeva täiendava soojustrassi ehitus ning sügisel seisab ees Luha tänava katlamaja üleviimine automaatjuhtimisele. Kokku on nimetatud tööde maksumus 8,5 miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)