Söögikohtade omanikke suitsukeeld ei heiduta

Söögikohtade omanikke suitsukeeld ei heiduta

 

Tuleval teisipäeval jõustub tubakaseaduse paragrahv, mis keelab toitlustus- ja meelelahutusasutustes avaliku suitsetamise. Saare maakonna ettevõtjaid uus reegel väga ei heiduta. Paljudes söögikohtades on suitsetamine keelatud juba varem.

Ülemöödunud aastal jõustunud tubakaseadus lubab toitlustusasutustes suitsetada vaid spetsiaalses suitsetamisruumis, kus kliente ei teenindata. Seadusekoostajad jätsid firmaomanikele kaheaastase üleminekuaja, et nood saaksid soovi korral vastavad ruumid välja ehitada.

Saare maakonnas on eraldatud suitsetamisruum vaid üksikutel meelelahutusasutustel. Kes pole suitsetamist keelustanud varem, teeb seda 5. juunist.

Wildenbergi kohviku omaniku Marleen Jõgi jaoks paragrahvi jõustumine probleeme ei valmista, kuna koht ongi mõeldud mittesuitsetajatele. „Meil on tekkinud oma klientuur,” märkis Jõgi.

Väliterrassile suunavad oma suitsetavad kliendid ka Mönus Villem, Veski, Vana Konna ja Vaekoja pubi. Viimase omaniku Kari Hiltuneni sõnul planeeritavat suitsetamisruumi suveks veel ei valmi. Veski omanikel on plaan eriruum välja ehitada tuleval talvel.

Vana Konna pubi omanik Joel Noot avaldas lootust, et kui pubis enam ei suitsetata, siis hakkab seal söömas käima rohkem lastega peresid.
Kessu kohvikus on suitsuruum olemas. Kohviku juhatuse liikme Kersti Aru sõnul otsustatakse lähipäevil, kas ruumis lõpetatakse lähtuvalt seadusest toitlustamine või keelatakse hoopis suitsetamine.

Arensburgi hotelli uue osa restorani oli eriruum varakult sisse planeeritud.
Klubis Privilege uuest nädalast suitsetada enam ei saa. Juhataja Gert Nepperi sõnul on klubil üks kasutamata ruum, mis tulevikus eeldatavalt suitsuruumina kasutusse võetakse. Ööklubis Diva on vastav ruum juba olemas, rääkis klubi esindaja Andrus Altrof.

Nii mõnigi asutus, näiteks striptiisiklubi Aspasia ja Play-In Kasiino, peab suitsetamise keelustama ruumipuuduse tõttu. „Otsime hetkel suuremaid ruume, siis selgub, kas suitsutuba tuleb või ei,” kommenteeris Play-In Kasiino juht Merle Tuulik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 41 korda, sh täna 1)