Itaallased soovitavad mõelda jäätmete põletamisele

Eelmisel nädalal tutvusid Saare maakonna 18 vallajuhti ja -ametnikku Itaalias Valle d´Aosta provintsis sealse jäätmekäitlusega. Reisi korraldas Saaremaa Omavalitsuste Liit (SOL).

SOL-i esimehe Raimu Aardami sõnul oli Itaaliast õppida nii mõndagi, eriti seda, kuidas piiratud alal ja piiratud keskkonnatingimustes prügimajandust korraldada.

„Ka meie peaksime endale rohkem teadvustama, et keskkonnaprobleemid ei ole naljaasi,“ märkis ta, lisades, et sealse 120 000 elanikuga provintsi 6-hektariline prügila võib täis saada kuue aasta pärast ning praegu on seal poliitiliste vestluste teemaks prügi põletamine. „Seda viimast soovitasid itaallased meilegi,“ rääkis Aardam.

SOL-i esimees märkis, et saarlased võeti Itaalias vastu väga kõrgetasemelise delegatsiooniga ning nende tulekust anti teada ka riigitelevisioonis. Mis puutub sõprussidemetesse, siis ametlikult neid küll ei sõlmitud, kuid tuleval aastal loodetakse Saaremaal vastu võtta Valle d´Aosta provintsi delegatsiooni.

Meie vallajuhid ja -ametnikud tutvusid ka kohalikul mägisel kaitsealal turistide tarbeks rekonstrueeritava vana rauakaevandusega ning imetlesid Mont Blanci mäestikku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)