Narva rallisprindil jõudis poodiumile kolm saarlast

Narva rallisprindil jõudis poodiumile kolm saarlast

 

Laupäeval jätkusid Eesti rallisprindi meistrivõistlused neljanda etapiga Narvas.

Eesti piirilinna asfaltkattega tänavail kuuendat aastat järjest läbi viidud võistlusel jõudsid saarlased poodiumile kahes arvestusklassis.
Kaherattaveoliste ralliautode klassis saavutas esikolmikusse mahtunud saarlaste ees võidu Lada Samaral kihutanud Raplamaa võistleja Marko Kasepõld. Sarja liider Ott Tänak (Renault Clio) lõpetas sõidu teise kohaga, kolmas oli Reiko Lempu Hondal.

Kolmandat korda Narva rallisprindil osalenud Tänaku sõnul tuli pearivaalile alla vanduda auto tehnilise rikke tõttu. “Minu jaoks see võistlus väga hästi ei läinud. Lõhkusin avavoorus trampliinil autot,” rääkis ta. “Avavoorus purunes piduritoru ja teised voorud tuli seetõttu läbida praktiliselt ilma piduriteta.”
Klassis ERK 2WD, kus peetakse ühist arvestust rallikrossi ja ringraja ning teise liiga võistlejaile, saavutas Asso Ojandu ees võidu valgalane Mario Karuse. Kui Opel Astral sõitva sarja liidri Karuse võit oli prognoositav, siis meeldiva üllatuse valmistas sel korral Kaino Traumann. VW Golfil võistelnud saarlane saavutas kolmandas voorus klassivõidu ning platseerus kokkuvõttes kolmandale kohale.

Tänavu esmakordselt poodiumile pääsenud Orissaare võistleja nentis, et auto tehnilistele probleemidele vaatamata õnnestus seekordne võistlus väga hästi: “Kõik oli super, kuigi autol olid käiguprobleemid.”
Neljanda koha saavutas ERK klassis Margus Jamnes, viies oli Kaino Traumaniga samal autol võistelnud Toomas Sepp.

Rallisprindi meistrivõistluste järgmine etapp peetakse 16. juunil, kui Oriküla paarisrajal saab teoks kümnes Saaremaa rallisprint.

Rando Aav

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)