Keskaegse peakatte kursus

Keskaegse peakatte kursus

 

Iga päev toob lähemale traditsioonilise suveürituse – Kuressaare lossi päevad, mis toimuvad 6.–8. juulini. Tänavused lossipäevad muudavad teatraalsemaks Narva Muuseumi ajaloolise kostüümiteatri liikmed, kes Kuressaares etendusega üles astuvad.

Oma suurepäraste kostüümidega osalesid narvalased mõni aasta tagasi ka Kuressaare lossipäevade rongkäigus ja linnuses oli kostüümide näitus.

Kuressaares on ajaloolise kostüümi õmblemise kursus alles lapsekingades ja esimesed keskaegsete sugemetega kostüümid valmisid 2006. aasta kevadeks. Kevadeni pidas vastu ja sai ka kostüümi valmis umbes „seitse vaprat“. Esimene etteaste vastvalminud kostüümides oli linnuse hoovi käsitöökodade avamisel, sellele järgnesid lossipäevad. Kuigi kostüümide juurde spetsiaalseid peakatteid seekord veel teha ei jõutud, oli enesetunne tõeliselt ehe.

Kuna lossipäevad lähenevad täie hooga, siis on viimane aeg uuesti hõigata, et teeme keskaegse kostüümi õmblemise jätkukursuse ja keskendume seekord just peakatetele. Ootame kõiki, kes juba omavad kostüümi, aga oodatud on ka need, kelle sooviks on alles alustada kostüümi õmblemist.
Kursust juhendavad Elvira Liiver-Holmström Tallinnast ja Riina Haljas Kuressaarest. Ootame rohket osavõttu, sest meil on ühiselt võimalik Kuressaare lossipäevade rongkäik ja peoilme atraktiivsemaks muuta. Õmblusalaste kogemuste puudumine pole probleem, vajalik on huvi ja tahtmine.

Esimene kokkusaamine toimub 5. juunil kell 18.30 Raegaleriis. Kõigil huvilistel palume eelregistreeruda telefonil 45 33266.

Lii Pihl,
projekti juht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 98 korda, sh täna 1)