Anijala veskist saab suvila

Kuressaare–Tõlli–Mustjala tee 12. kilomeetril asuv vana veski saab peatselt uue elu. 1901. aastal ehitatud veskisse rajab kinnisvaraärimees Kaido Kruut suvila.

Kaido Kruut taastab veskit, mille ümber on ka natuke maad, täiesti omal käel. Vaatamata sellele, et hoone ei kuulu muinsuskaitse alla ja talle ei ole keegi midagi ette kirjutanud, proovib mees säilitada vana veski välisilme just sellise, nagu see kunagi 100 aasta eest oli. 

Veski omaniku sõnul ei taasta ta veskit äritegevuse eesmärgil, vaid ehitab selle ümber oma tarbeks. „Mõte hakkas liikuma siis, kui ma seda veskit paar aastat tagasi esmakordselt nägin. Taipasin kohe, et sellest saaks teha midagi toredat. Selline ajalooline väärtus ei tohiks niisama seista ja laguneda,“ rääkis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)