Vallajuhid sõitsid Itaaliasse jäätmekäitlust uurima (7)

Eile asusid Itaaliasse Valle d´Aosta provintsi teele 18 Saare maakonna vallajuhti ja -ametnikku. Reisi korraldas Saaremaa Omavalitsuste Liit (SOL) ning organisatsiooni esimehe Raimu Aardami sõnul on reisi eesmärgiks ennekõike tutvuda sealse jäätmekäitlusega.

„Meil on palju vajakajäämisi jäätmekäitluse poole pealt, kuna me ei ole suutnud jäätmekäitlussüsteemi välja arendada,“ märkis ta.

Aardami sõnul plaanitakse tutvuda ka Euroopa Liidu struktuurfondide rahaeralduste ja projektipõhise tegevusega ning vahetada erinevaid kogemusi. Samuti on kavas sõprussuhete loomine, kuid sellest saab SOL-i juhi hinnangul rääkida reisi lõpus. Tagasi koju peaksid vallajuhid ja -ametnikud jõudma laupäeval.

Itaalia Malpensa lennujaama töötajate streigi tõttu väljus meie vallajuhte lennutama pidanud Estonian Airi lennuk Milanosse enam kui kümnetunnise hilinemisega. Raimu Aardam ütles, et neile on teatatud, et kuna Itaalia Milano lennujaama töötajad streigivad, lubati väljalendu esialgse kell 13.15 asemel kell 23.30. “Ootame praegu ja teeme aega parajaks,” nentis Aardam eile pärastlõunal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)