Saaremaal avastati sõjaaegne laskemoonaladu (3)

Demineerijail oli järjekordne töörohke nädalalõpp, sest Saaremaal tuli taas päevavalgele üks sõjaaegne laskemoonaladu ning ka mujal Eestis hävitasid nad kolme päevaga ligi 70 lõhkekeha.

Päästeameti pressiesindaja ütles BNS-ile, et lõhkekehade leiust teatasid Eesti sõjalis-ajaloolise ühenduse Vironia sõjahaudade otsijad. Demineerijad leidsid 196 76-millimeetrist mürsku ja ühe reaktiivtankitõrjegranaadi.

Kaheksa mürsku ja granaat olid väga halvas seisus ja ohutusnõuetest tulenevalt tuli need hävitada kohapeal. Vironia liikmed rääkisid demineerijatele veel ühest paigast lähikonnas, kus nad olid lahingumoona näinud. Sealt leidsid demineerijad veel 23 76-millimeetrist mürsku.

Tegemist oli juba neljanda sel kevadel leitud laskemoonalaoga. Varem on neid välja tulnud Harjumaal Kuusalu vallas, Ida-Virumaal Illuka vallas ja Võrumaal Võru vallas. Viimasest leidsid demineerijad üle 1500 mürsu.
Demineerimiskeskuse juhataja Arno Pugonen on öelnud, et ta ei mäleta teist nii töörohket kevadet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)