Saaremaa lapsed võitsid üle-eestilise Vigurvända

Saaremaa lapsed võitsid üle-eestilise Vigurvända

 

Laupäeval, 20. mail, toimus Järvamaal Veskisillal vabariiklik jalgrattavõistlus, kus osales 16 võistkonda.

Võistluse võitsid Saaremaa noored ratturid Järvamaa ja Põlvamaa ees. Saaremaa võistkonda kuulusid Ann Saks (Leisi keskkool), Virge Väli (Kaali põhikool), Rait Metsamaa (Leisi keskkool) ja Indres Raik (Kaali põhikool). Veskisillal olid lastega kaasas juhendajad Erki Kuusk, Marika Kuusk ja Leo Kundrats.

Võistlus koosnes kahest osast: teoreetilisest (liiklustest) ja praktilisest (vigursõiduraja läbimine jalgrattal). Üle-eestilisele võistlusele pääsesid maakondade parimad noored ratturid.

Laupäevasel lõppvõistlusel selgusid iga vanuseastme kolm parimat võistkonda. Individuaalses arvestuses said auhinna kolm parimat tüdrukut ja kolm parimat poissi.

Noorte jalgratturite juhendaja Erki Kuusk on tulemusega rahul, sest kuigi Saaremaa võistkonna lapsed ei tulnud individuaalselt esikolmikusse, suudeti ette valmistada nii ühtlane võistkond, et üldarvestuses võideti Vigurvänt ära. Võit tuli Saaremaale kümne aasta jooksul juba kolmandat korda.

Vigurvända võistluse üldine eesmärk on tekitada lastes huvi ohutult liiklemise oskuste vastu, tehes seda läbi võistlusmomendi, samuti propageerida ohutut jalgrattasõitu, tõsta liiklusohutust ja vähendada liiklusõnnetuste arvu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)