Pohlak ei pääse Saarte Mängudele (4)

Vaatamata FC Kuressaare püüetele saada Saarte mängudele sõitvasse koondisesse koht ka Pelle Pohlakule, keeldus Saaremaa Saarte mängude assotsiatsiooni (SSMA) juhatus mängumeest koondisesse lubamast, viidates, et Pohlak ei vasta esitatud nõuetele.

Juhatus leidis, et alles aprillis Saare maakonna elanikeregistrisse kantud Pelle Pohlakut ei saa kuidagi lugeda reeglitele vastavaks. FC Kuressaare taotles Pohlaku koondisesse võtmist põhjendusega, et paljud mängijad, eelkõige väravavahid, on vigastatud.

Pohlak aga olevat noorteklassis mänginud sellel positsioonil. Saarte Mängude Peakomitee liige Anu Vares ütles Oma Saarele, et SSMA juhatus tegi reeglitest lähtuvalt absoluutselt ainuõige otsuse ja teisiti käituda ei saagi. Mati Mäetalu jutul käinud ja eilsel SSMA juhatuse koosolekul külalisena osalenud Pelle Pohlaku isa Aivar Pohlak, kes muuseas rahastab ka jalgpallurite sõitu Rhodosele, on aga asjast risti vastupidisel arvamusel.

Siinkohal tutvustab Aivar Pohlak oma nägemust asjast Oma Saarele antud intervjuus.

Kuidas kommenteerite Pelle Pohlaku mittearvamist Saarte mängude koondisse. Miks te esitate mängija koondisse, kuigi teate, et sportlane peab olema kas saarel sündinud või aasta Saaremaal elanud?
Just nimelt, aga teatavatel põhjustel on SSMA teinud otsuse asendada Saaremaal elamine Saaremaa elanike registris olemisega ning pannud selleks kuupäevaks 15. märtsi, järelikult on see otsus peakomitee reeglitega täpselt samamoodi vastuolus, nagu seda oleks alates aprillist Saaremaa registris oleva Pelle lubamine mängudele. SSMA juhatus teeb valikulist eetikat, pugedes enda välja mõeldud ja reegleid rikkuva tingimuse taha ja samal ajal irvitab mulle näkku, et siin tuleb kättemaks sinu juures tööl oleva ja eelmist SSMA juhatust kritiseerinud Alver Kivi käitumise eest.

Tegelikult Pelle Pohlak ei kuulu FC Kuressaare põhikoosseisu, ta on varumängija ja mängib Sörve eest. Minuni jõudis informatsioon, et teda taheti saada koondisesse kui väravavahti?
Pelle sai just 18 ning jõudis selleks hooajaks esindusmeeskonda. Treener valis ta Saarte mängudele sõitjate hulka ja see on kriteerium. Lisaks oli ta noorteklassi väravavaht.

Kui ta nüüd oleks saanud koondisesse, siis pidanuks koondise kohast loobuma mõni noor Saaremaa mängija?
Pelle läinuks nimekirja Hendrik Karlsoni asemel, kel oli hiljuti põlveoperatsioon. Lisaks usun, et minul kui lapsevanemal, kes ma olen aidanud Saaremaa jalgpalli püsti panna ja finantseerin seda pidevalt, on õigus paluda ükskord saarlastelt midagi ka enda jaoks. Seni olen andnud ju täiesti omakasupüüdmatult.

Kas teie poolt on oodata mingisuguseid vastukäike?
Ma ei saa olla nii rumal ja laskuda SSMA juhatuse tasemele, hakates nende väikluse eest lihtsatele saarlastele kätte maksma. Olen öelnud, et nägin sel koosolekul oma elus esimest kahte mölakat saarlast, aga see ei muuda minu suhet Saaremaa jalgpalli, kuigi härra Jaan Lember seda tõenäoliselt väga ootaks.

Kui suures summas te toetate jalgpallurite sõitu Saarte mängudele?
FC Flora toetab veerand miljoni krooniga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)