21 000 krooni Saaremaa-teemalise maali eest (1)

17. mail toimus Tallinnas Mustpeade majas kunstisalongi Allee selle aasta esimene oksjon, kus müüdi alghinnaga 21 000 krooni Priidu Aaviku õlimaal „Saaremaal. Atla külast“ (1940).

Priidu Aavik õppis nii A. Laikmaa ateljeekoolis kui ka Pallases, mille lõpetas maali erialal N. Triigi õpilasena. Nagu paljud teisedki pallaslased oli Aavikki võlutud Saaremaast, millega sidus teda ka perekondlik suhe – tema naisevanemad elasid Kuressaares.

Teine Saaremaa-teemaline maal, Arkadio Laigo „Saaremaa“ (1938), mille alghind oli 10 000 krooni, jäi oksjonil müümata.

Kõige kallimad seekordsel oksjonil müüdud tööd olid Eduard Wiiralti „Põrgu“ ja Richard Uutmaa „Sügismaastik“, mis mõlemad müüdi 180 000 krooni eest. Wiiralti „Kabaree“ läks 160 000 krooni eest ja Evald Okase töö „Põhjarannik. Vaade Tallinnale Rannamõisast“ eest maksis ostja 120 000 krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)