Kevad on põllumeestele soodne

Kevad on põllumeestele soodne

 

Kõljala POÜ juhatuse esimehe Tõnu Posti hinnangul on tänavune kevad põllutöid soosinud. Vihmagi on tulnud parasjagu, mis on hästi mõjunud nii rohumaadele kui üldse kõikidele külvidele. „Külvitööd on meil lõpetatud. Ka väetisekülviga oleme saanud ühele poole. Nüüd tuleb teine ring.

Taimekaitsetöödega tuleb pihta hakata ja väetist veel külvata. Põllumees juba tööta ei jää,“ rääkis Tõnu Post. Sel kevadel väetati Kõljala POÜ-s rohumaid 500 hektari ringis. Teravilja ja rapsi külvati 450 hektarile. Uuendati ka rohumaid.

Põllukultuurid lähevad peamiselt oma majandi lüpsikarjale söödaks. Kõljalas on 430 lehma. Möödunud aastal saadi piima 8400 kg lehma kohta.

See on üsna kõrge näitaja. Tänavu loodab Tõnu Post veel rohkemat toodangut. Kõljala POÜ-s saab tööd veerandsada inimest. Kõljala POÜ juhatuse esimees Tõnu Post (vasakul) ja mehhanisaator Marek Sink võivad tänavusest kevadest rõõmu tunda. Põllutöid ilmastik ei seganud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 67 korda, sh täna 1)