Metsanädal algas hoogsalt

Metsanädal algas hoogsalt

 

RMK Saaremaa puhkeala juhataja Anu Metsniidi hinnangul on koolid aktiivselt tellinud loodusõppeprogrammi „Tuli metsas” ja „Seemnest puuks”.

„Käime lastega metsas ja näitame neile tulekahjus hävinud loodust. Räägime lõkke tegemisest – kus seda teha tohib ja kus mitte. Lapsedki peavad teadma sellekohaseid ohutusnõudeid. Kui vanemad kipuvad neid eirama, siis lapsed tuletavad neile meelde,” rääkis Anu Metsniit.
Loodusõppeprogramme saab tellida kuni 15. juunini aadressil mustjala.looduskeskus@rmk.ee või telefoni teel 45 79 737 ja 503 2762 (Anu Metsniit).

Esmaspäeval alanud üleriigilise metsanädala teemapäev on „Puud eesti rahva keeles ja meeles”. Reedel, 11. mail toimub sellekohane üritus Karjalasma metskonnas, kus räägitakse põlispuude väärtusest ja puidukasutusest muutuvas ajas.

Laupäeval, 12. mail saab Laugu metsavahimajas toimuval pärandkultuuripäeval tutvuda ka suurepärase näitusega „Metsavahi amet läbi kolme sajandi”. Kel huvi, võib aga punuda korvi ja vesta puidust lusikaid. Vanu tööriistu kasutades istutatakse puid.

Terve nädal saab tutvuda giidi juhendamisel Mihkel Ranna dendraariumiga Pöide vallas Neemi külas.

15. maist suve lõpuni on iga päev kella 10-st 18-ni Mustjala looduskeskuses avatud infopunkt, kust saab RMK Saaremaa puhkeala kohta vajalikku teavet.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)