Saaremaa firma ehitas Tallinna Sadamale abilaeva

Eile andis Nasval tegutsev laevaehitusettevõte Baltic Workboats Tallinna sadamale üle uue haalpaadi.

AS-i Tallinna Sadam avalike suhete juht Sven Ratassepp ütles, et eile keskpäeval Nasva sadamas tellijale üle antud haalpaat Viiger on valminud Saaremaa firmas AS Baltic Workboats ja on ehitatud spetsiaalselt Tallinna Sadama koosseisu kuuluva Muuga sadama tarbeks.

Uus paat on 12 m pikk ja 4,5 m lai ning selle jääsuutlikkus on 10 cm püsijääd ja 20 cm lõhutud jääd. Haalpaadi peamine ülesanne on aidata suurtel laevadel kiiremini ja ohutult silduda. Lisaks põhifunktsioonile saab Viigrit kasutada veel vendrite hooldustööde, meremärkide teenindamise, õlitõkete paigaldamise juures.

Tulenevalt keskkonnainspektsiooni poolt kinnitatud Muuga sadama õlitõrjeplaanist on Tallinna sadamal kohustus võimaliku naftareostuse korral sadama akvatooriumis alustada kohe reostuse piiramist ja koristamist. Viigri kohustuste hulka kuulubki abi osutamine naftareostuse korral nii reostuse lokaliseerimisel kui ka selle likvideerimisel.

Tallinna sadama praegu kasutatavad haalpaadid on ehitatud Peterburis. Viiger on esimene selline paat, mis on täielikult ehitatud Eestis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)