Kuressaarel võib investeeringuteks raha nappida

Kuressaare linna 2007. aasta investeeringute kava võib jääda täitmata, kuna rahastamise katteallikateks olevate kinnisvaraobjektide müük on kinnisvaraturu jahenemisest tulenevalt küsimärgi alla.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles linnavolikogu rahandus- ja majanduskomisjoni koosolekul, et investeeringute katteks raha leidmisega on probleeme, kuna Lehe tn 5 korterelamu ja Merikotka 1 kaubanduskeskuse hoonestusõiguse tasu võib jääda laekumata ja Tallinna 64 asuva endise lasteaia kinnistu müük edasi lükkuda.

Lehe tn 5 arendaja kinnisvarafirma Arco Vara ei ole kiirustanud hoonestusõiguse lepingu sõlmimisega tingimustel, mille kohaselt tuleb neil hoonestusõiguse väljaostutasust kohe maksta 50 protsenti ehk 1,4 miljonit krooni. Arvestades praegust kinnisvarasituatsiooni, on suur tõenäosus, et sel aastal linn seda raha ei saa, rääkis Kalle Koov Oma Saarele.

Planeeringuvaidlustega seoses võib sel aastal eelarvesse laekumata jääda ka Merikotka 1 kinnistule kavandatud Tuulte Roosi elurajooni kaubanduskeskuse hoonestusõiguse osatasu, mis on samuti üle miljoni krooni.

Tallinna tn 64 asuva endise nn EPT lasteaia kinnistu müügist on 2007. aasta eelarve tuludesse planeeritud 8,6 miljonit krooni, mis on ette nähtud lasteaedade remondiks. „Tänases jahtuvas kinnisvarabuumis ei saa me olla kindlad, et sellele on ostja,” tõdes abilinnapea.

Koov ei soovinud spekuleerida, milline kavandatud objektidest võib jääda korda tegemata, kui investeeringutele rahalist katet ei leita. Siiski mainis ta, et kõne alla võib tulla linnavalitsuse hoone remondi edasilükka-
mine.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)