Kuressaare saab Päikese, Vesikaare ja Pilve tänava ning uue lasteaia (4)

Kuressaare linnavalitsus tegi eilsel istungil linnavolikogule ettepaneku kinnitada nn Tervisepargi elamukvartalis tänavanimedeks Päikese, Vesikaare ja Pilve.

Praegu koostamisel oleva, kuid linna maanõuniku Ruth Kalamehe sõnul kohe avalikustamisele tuleva detailplaneeringu järgi peaks linna Tervisepargi Uus-Roomassaare poolsesse ossa tulema elamukvartal, kus on koht ka lasteaia jaoks. Lasteaiale minev krunt asukski just Päikese tänava ääres. Maanõunik lisas, et kes sinna lasteaeda rajama hakkab, praegu veel öelda ei saa.

Linna haridusnõuniku Õilme Salumäe sõnul on lasteaia jaoks mõeldud ala lisatud planeeringusse eralasteaia Kõige Suurem Sõber poolt. Linnal otseseid huvisid uut lasteaeda rajada ei ole – praegusteks investeerimisprioriteetideks on olemasolevate päevakodude renoveerimine ning lasteaiakohtade puudust ei ole.

Eralasteaia juhataja Piret Kaasiku kinnitusel sai planeeringu algatamisel vastav taotlus tehtud ja Kõige Suurem Sõber on praegugi lasteaia rajamise võimalusest huvitatud.

Lisaks Tervisepargi elamurajooni nimepakkumistele soovib linnavalitsuse nimekomisjon anda Koerapargi nime juba aastaid rahvasuus Koerapargina tuntud platsile Turu ja Pika tänava ristmikul. Smuuli ja Pika tänava ristmikul asuv haljasala saaks aga nimeks Nuka plats.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)