Ajaloolist püügiõigust tagasi ei saa

Nädala alguses said kokku Muhu kalurid, arutamaks rannapüügi edasist käekäiku.

Muhu vallavanem Tiit Peedu rõõmustas, et kalurite enda algatatud kokkusaamine tõi kohale üle paarikümne inimese. Põhiline oli see, et kaluritele anti mõista, et nad ei loobuks oma ajaloolisest püügiõigusest liiga kergekäeliselt, kuna seda ei pruugi kunagi tagasi saada, rääkis Peedu.

Samuti arutati Peedu sõnul seda, kuidas kalurid võiksid oma jõud koondada ning mida teha, et saada osa Euroopa Liidu toetustest.

Kohtumisel osalenud Saare maavalitsuse peaspetsialist Leo Filippov kiitis Muhu kutseliste kalurite head algatust, mille raames püüti selgusele jõuda Eesti rannakalanduse valdkonnas toimuvas ning kavandada oma rolli selles. Selline üritus võiks toimuda ka teistes valdades, see on esimene samm jätkuval arenguteel, arvas Filippov.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)