Kuressaare linn kirjutab korstnasse kolm miljonit krooni

Kuressaare linn tunnistab lootusetuks AS-lt Pärnu Sadam omandatud intressinõude ja kannab selle 2006. a majandusaasta aruande bilansist välja.

Kuressaare linnavalitsus omandas intressinõude möödunud aastal seoses AS-i Pärnu Sadam osaluse väljaostmisega AS-st Kuressaare Jahisadam.

Ühes osaluse omandamisega omandati ka AS-i Pärnu Sadam intressinõue AS-i Kuressaare Jahisadam vastu summas 3 498 592 krooni hinnaga 3 094 500 krooni. Linn peab intressinõude linnale tasumist ebatõenäoliseks, kuna aktsiaseltsi ainsaks varaobjektiks olev sadama faarvaater ei teeni selleks vajalikku tulu.

Abilinnapea Kalle Koov ütles, et nõudest loobumine on reaalsuse korrektselt kajastamine raamatupidamises.

Linnavolikogu liige Arvo Ader tõdes, et teda rahuldab Kalle Koovi seletuskiri ja antud olukorras on nõudest loobumine ainuvõimalik lahendus. “See on infrastruktuurse objekti arendamise lõiv, kas just kõige parem, aga paratamatu tulemus.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)