FC Kuressaare kaotas, kuid näitas sisu

FC Kuressaare kaotas, kuid näitas sisu

 

Eesti Jalgpalli meistriliigas esimese kohtumise 0:2 kaotanud FC Kuressaare näitas laupäevases mängus head minekut, hakates tunamullusele Eesti meistrile Tallinna FC TVMK-le kõvasti vastu.

Mängu algus ei tõotanud saarlastele midagi head. Juba kolmandal minutil suutis TVMK ründaja Oliver Konsa ära kasutada kaitsjate hetkelist peataolekut ja löögil ei eksinud. 1:0 külalistele.

Edasi jätkus mäng mõlemapoolsete võimalustega. Kuressaare poolt oli hea võimalus skoorida Rainer Veskimäel, samuti suutis kodumeeskonna kaitsja Janek Meet karistuslöögist palli napilt üle külaliste värava saata. Tööd oli ka Kuressaare väravavahil, kes pidi tõrjuma nii mõnegi ohtliku löögi, enne kui Oliver Konsa 45. minutil ilusa kombinatsiooni tulemusena teistkordselt Müüriga silmitsi sattus ja taaskord värava lõi. 2:0 seisult mindi ka poolajale.

Teisel poolajal toimus peamine tegevus keskväljal, kus täielikku ülekaalu ei suutnud saada kumbki võistkond. Mida lähemale tuli mängu lõpp, seda rohkem oli näha, et kodumeeskond hakkab väsima. Ken Müür päästis võistkonna paaril korral suurepäraste tõrjetega. Mängu viimastel minutitel võttis Kuressaare kokku veel viimased jõuvarud ja tekitas TVMK värava all ohtlike olukordi. Siiski lõppes mäng tulemusega 2:0 mööblitootjate võistkonnale.

FC Kuressaare kaitsja Janek Meeti sõnul võis mänguga rahule jääda, kuid tulemusega mitte. „Esimene mäng on alati selline rabe ja ei saa hästi käima,” rääkis Meet. „Meistriliiga tase tahab harjumist, see on ikka esiliigast erinev,” selgitas väravavõimalusi omanud kaitsja. Kodumeeskonna treener Jan Važinski kinnitas Meeti sõnu.

„Tempo on hoopis midagi muud, situatsioonid vahetuvad tunduvalt kiiremini,” ütles meeskonna taas meistriliigasse tüürinud treener. Tema sõnul ei olnud vastaste tase üllatus. „Olin vaadanud nende kontrollmänge ja teadsin, et nad on ebakindlad. Häälestasin meeskonda nii, et viigivõimalus on meil täiesti olemas. Palju puudu ei jäänud, omad võimalused olid meilgi,” märkis Važinski.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)