Lihtne küsimus? (7)

Miks ei ole sügis-talvisel perioodil Virtsust väljuvat öist parvlaeva? Kas on kunagi plaanis selline laev graafikusse panna?

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna peaspetsialist Martin Rakov:

Riik tellib kogu aasta peale teatud arvu reise ning on sisuliselt andnud vabad käed kohalikele, st maavalitsusele ja laevakompaniile, otsustamaks nende reiside kõige parema ja kliendisõbralikuma jaotuse ehk graafiku üle. Riigipoolne reiside tellimus on sel aastal tunduvalt tõusnud, kuid ilmselt on kohalikud seadnud prioriteediks teised väljumisajad.
Kahtlemata pole meil selle vastu midagi, kui olemasolev ressurss jaotatakse teistmoodi. Seega kui on suurem nõudlus öise praami järele ja selle arvel tuleb mingi väiksema nõudlusega väljumisaeg ära jätta, siis pole ministeeriumil kindlasti midagi praami öise väljumise vastu.

Saare maavalitsuse majandusosakonna juhataja Marek Raud:

Alates 1. aprillist toimub igapäevane reis Kuivastust kell 23 ja Virtsust kell 24. Alates 1. juunist väljub parvlaev nädalavahetustel Kuivastust kell 1 ja Virtsust kell 2. Praegu on viimaste, kell 22 ja 23 väljuvate reiside täituvus tööpäevadel 5– 30%. Samas oleks saarlasele vajalik öiste reiside toimumine aastaringselt. Maakonnale on ülimalt oluline, et öiste reiside kavandamisel ei vaadeldaks mitte ainult reisi täituvust, vaid ka sellega kaasnevat inimese vabadust sõita talle sobival ajal. Selles suunas soovime me ministeeriumiga edaspidi läbirääkimisi pidada.

Väinamere Liinid OÜ juhataja Urmas Treiel:

Väinamere Liinid OÜ on valmis sõitma suurendatud tellimuse alusel. Tänane tellimus (graafik) on kinnitatud ministeeriumiga sõlmitud lepinguga. Selle lepingu alusel võime lisareise teha juhul, kui sadamas jäi eelmisest laevast maha üle 100 liinimeetri sõidukeid (20 sõiduautot) ja selleks on olemas vaba laev. Sisuliselt oleme iganädalaselt lisanud graafikutesse ligi 30 lisareisi rohkem, kui näeb ette riigi tellimus.
Nõudluse kasvu arvestades prognoosime, et alates 1.aprillist on vajalik igatunnine graafik ja seda edaspidi juba aastaringselt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)