Saaremaa kunstistuudio valmistub galerii taasavamiseks

8. märtsil taasavatakse Lossi tn 5 pidulikult Saaremaa kunstistuudio galerii.

Kunstistuudio ruumide remondiga alustati eelmise aasta oktoobris ja selle käigus on välja vahetatud kahel korrusel kõik vanad seadmed. Galerii juhi Anne Tootmaa sõnul on remont saanud valmis suhteliselt kiiresti, kui arvestada remonditava pinna suurust ja lisatööhulka, mis kaasnes lammutamisega tekitatud kahjustuste parandamisega.

Kunstistuudiosse paigaldatakse projekti raames kaks keraamika- ja üks klaasisulatusahi. Ahjude paigaldamine on planeeritud lõpetada märtsikuu jooksul. Esimesed proovipõletused uute ahjudega on kavas teha mais.
Siseviimistlustöödega on kunstigalerii ruumidele antud esinduslik väljanägemine ja erakunstikooli ANNE õpilased on saanud väga hea valgustusega kaasaegsed tööruumid.

Projekti kogumaksumus on ilma käibemaksuta on
1 118 740 krooni, 894 990 krooniga toetas kunstistuudiot Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja stuudio omafinantseering oli 223 750 krooni.
Taasavamisega ühel päeval esitletakse kunstigaleriis kell 16 ka uut näitust „Siidile sulanud”. Kohal on ka väljapaneku autor tekstiilikunstnik Lilian Meister, kelle siidimaalitehnikas kangad on igati nauditavad.

Aastaid Tallinna kunstiülikoolis prorektori ametit pidanud Lilian Meister annab samas ka ülevaate kaasaegsest tekstiilikunstist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)