Sarah Bernhardt kolib teatri Musta saali

Sihtasutuse Kuressaare Teater järgmine uuslavastus John Murrelli “Mälu” (“Sarah Bernhadt´i viimane suvi”) jõuab vaatajate ette Kuressaare Linnateatri Mustas saalis.

“Meie esialgne plaan oli lavastus välja tuua Lossi hotelli fuajees, mis oleks oma juugendliku interjööriga olnud ideaalne mängupaik,” rääkis lavastaja Tõnis Kipper.

“Kohtusin ka maja uue peremehe, Arco Vara juhatuse esimehe Arti Arakasega, kes suhtus meie ideesse väga mõistvalt ja positiivselt. Küll aga selgus mõni aeg tagasi, et maja remont osutus esialgu planeeritust tõsisemaks ja jõuab lõpule alles suve hakul. See paraku meie ajakavasse ei sobi ja midagi tuli välja mõelda. Kaalumisel oli mitmeid erinevaid mängupaiku, kuid lõpuks sai otsustatud siiski Kuressaare Linnateatri Musta saali kasuks, mis tegelikult on ju seni täiesti kasutamata saal. Ja tegelikult väga huvitav saal! Samas on seal ka tehniliste lahenduste leidmine kergem. Kunstnik pidi muidugi oma plaane muutma… Muidugi ei ole me loobunud mõttest “Mälu” ikkagi ka Lossi hotellis mängida.”

Ja veel on lavastajal üks n-ö patumõte viia Sarah Bernhardt´i lugu suvel õue. “Kuressaares on ju nii palju põnevaid hoove, kuhu see materjal sobiks! Midagi on juba silmapiiril ka, aga kuna hoovi valdajatega pole veel räägitud, siis hetkel enamat ei ütle!”

Lavastuses teevad kaasa näitlejad Birgit Ehrenberg ja Mati Talvistu, kunstnikutöö teeb taas Kustav-Agu Püüman, muusikaline kujundus on Anti Koplistelt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)