Saarlased Eesti koondises edukad

Linda Treiel, Viljar Uljas ja Sander Sooäär näitasid head minekut, osaledes Eesti koondise koosseisus noorte Balti matšil Kaunases. Linda Treiel sai kuldmedali kuulitõukes ja pronksi kõrgushüppes. Sander Sooäär teenis hõbeda 300 m jooksus.

Eesti koondis, kelle koosseisu kuulusid ka saarlased, saavutas Baltimaade noorte kergejõustiklaste mõõduvõtmisel teise koha, edestades Lätit ja kaotades Leedule. Kaasasolnud KJK Saare treeneri Andres Laide sõnul tegid saarlased koondise koosseisus hea võistluse. Koondis ise kaotas esikoha eelkõige nõrgemate tulemuste tõttu kestvusaladel.

Treiel tegi kuulis supertulemuse
Värske Eesti meister mitmevõistluses Linda Treiel tegi uue tippmargi 12.14 kuulitõukes, mis andis talle ülekaaluka esikoha. Laide kommentaar kõlas: „Super! Linda tõukas 4 kg kuuliga, milles ta eelmine tippmark oli meetri võrra vähem.” Teise medalikoha saavutas Treiel kõrgushüppes, kus tulemus 1.71 andis kolmanda koha. „ Madalamatel kõrgustel ei saanud vedama, oli tehnilisi probleeme,” rääkis Laide.

Sooäär jooksis harjumatutes tingimustes

Sander Sooäär saavutas hõbeda 300 m jooksus, kus ajaks märgiti 37,33.
„Seal hallis oli harjumatu joosta, viimase kurvi raadius oli isegi väiksem kui meil Kuressaares. Täiskiirusega sinna sisse joosta oli pea võimatu,” rääkis Laide. Tema sõnul oli koht hea, kuid aeg mitte just kõige parem. Eestkätt just harjumatu jooksuovaali tõttu.

60 m tõkkejooksus sai Sooäär neljanda koha, isikliku rekordiga 8,37. Laide märkis, et ka siin oli tegemist harjutumuspärastest erinevate tingimustega. „Tõkkevahed olid suuremad kui meie võistlustel. Seetõttu tekkis Sandril jooksurütmis tõrge ja ei tulnud kõige parem sooritus,” seletas treener. Eesti teatemeeskonna koosseisus sai Sooäär teise koha 4×200 meetri jooksus, kus tuli alla vanduda leedulastele.

Ka siin olevat jooksu määranud just kurvijooksu tehnika. „Leedukate koduhallis joosta on ikka hoopis teistmoodi,” kommenteeris Laide nähtut.

1000 m jooksus neljanda koha saanud Viljar Uljas jooksis ajaks 2.43,8, mis jääb tema tippmargile alla pea seitsme sekundiga. „Taktikajooksud on juba kord sellised. Viljar püüdis ennast leedukate rütmis hoida, kuid lõpuks tõmbas siiski jalad kinni,” rääkis Laide.

Hooaeg lõpusirgel

Treener Laide sõnul on sisehooaeg peaaegu lõpusirgel. Jäänud on vaid mõned võistlused. Suvehooajale ette vaadates sõnas Laide, et peasündmus on juulikuus Tšehhimaal, Ostravas, kus toimuvad noorte maailmameistrivõistlused. Tema sõnul võib hea õnnestumise korral pääseda Eesti koondisesse 4–5 saarlast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)