Parvlaevalt Ofelia leitud raha tagastati omanikule

Paar nädalat tagasi parvlaevalt Ofelia leitud 6500 krooni tagastati omanikule.

Kuivastu–Virtsu laevaliini teenindusassistendi Ivi Naaberi sõnul leidis üks parvlaeva Ofelia madrustest 10. veebruari õhtupoolikul laeva üle kontrollides maast valge ümbriku. „Ta hakkas seda juba ära viskama, kui märkas, et ümbriku aadressiaknast paistab midagi,” kirjeldas Naaber situatsiooni, kuidas madrus avastas ümbrikust 6500 krooni.

Edasi viis madrus raha kapteni kätte, sealt sattus see Kuivastu piletikassasse, kus asuti otsima raha omanikku. “Kui kassast keegi kaotatud raha küsima ei tulnud ega reageeritud ka raadio Kadi eetris kõlanud teadetele, asusime omanikku otsima ümbrikul oleva tähitud kirja templi järgi,” rääkis Naaber.

„Eesti Posti kaudu saime teada inimese nime, kellele see ümbrik oli kunagi saadetud. Aga telefoninumbrit ei õnnestunud saada,” põhjendas Naaber, miks tuli ümbrikuomanikule saata kiri.

Reede hommikul jõudis kiri adressaadini, kelle poeg, raha kaotanud Viljandimaa mees Aare Pällin helistas Ivi Naaberile ning sai juba samal päeval oma 6500 krooni kätte. „Avastasin raha kaotamise poolel teel puhkusereisile Saaremaale. Arvasin, et tõmbasin ümbriku kogemata taskust välja Kuivastu kassas praamipileteid ostes. See oli pool meie põllumajandustoetuste rahast,” kirjeldas Pällin lootusetuna tundunud olukorda. „Aga siis sai ema kirja ja edasi läks hästi! Sellist Eestit me tahtsime – ausate inimestega!” tänas Pällin kõiki asjaosalisi.

Raha leidnud tundmatuks jääda sooviva madruse jaoks on selline käitumine elementaarne. „Ikka annan tagasi, kui leian,” pidas mees oma teguviisi enesestmõistetavaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)