Haigla juhtkond ei soovita patsiente külastada

Seoses viirushaiguste esinemissageduse kasvuga, ei soovita Kuressaare haigla juhtkond statsionaaris ravil olevaid patsiente praegu külastada.

Kuressaare haigla ravijuht Reet Tuisk ütles, et kasutusele võetud meetmed ei tähenda karantiini kehtestamist – see on vaid soovitus, mida rakendatakse nii patsientide kui ka nende külastajate tervise huvides.
„Kuna reedehommikusel arstide nõupidamisel ilmnes, et viiruhaigustesse nakatumine on haiglaravil olevate patsientide seas mõnevõrra sagenenud, siis pidasime vajalikuks vastavad ettevaatusabinõud kasutusele võtta,” ütles Tuisk.

Tema sõnul pole olukord viirushaiguste levikuga Kuressaare haiglas sugugi veel katastroofiline, kuid parem karta kui kahetseda. Haigla sissepääsude juures ja riietehoius on välja pandud ka vastavad teated.

Reet Tuisk kinnitas veel, et niipea kui viirushaigustesse nakatumise tõenäosus kahaneb, võetakse maha ka soovitus haigeid mitte külastada. Olukorra muutusest teavitab haigla juhtkond ka avalikkust.

Samalaadset piirangut haigete külastamisel seoses sagenenud haigestumistega ülemiste hingamisteede ägedatesse nakkushaigustesse on viimastel päevadel rakendanud ka teised Eesti haiglad – lisaks Kuressaare haiglale veel Pärnu, Valga, Põlva ja Pärnu haiglad. Lisaks ei soovitata BNS-i andmeil külastada Viljandi haigla sisekliinikus ravil olevaid patsiente.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)