Eesti Vabariigi aastapäev Ruhnus

Trotsides külma veebruarihommikut, kogunes külarahvas kooli õuele. Nii on see toimunud juba viisteist aastat, et Eesti Vabariigi sünnipäeva varahommikul just siin kokku saadakse.

Kõik olid kohal, lapsed ja suured, vanad ja noored.

Traditsiooni kohaselt heiskasid lipu Ruhnu kordoni piirivalvurid. Sellel aastal seersandid Ants Välinurm ja Kaarel Eero. Hümni saatel tõusis sini-must-valge trikoloor. Kõik oli pidulik ja nii mõnelgi tuli pisar silma.

Järgnesid päevakohased kõned. Vallavanem Aare Sünter soovis kõigile head vabariigi aastapäeva ega hakanud külmal hommikul pikka kõnet pidama, vaid andis sõna edasi Ruhnu kooli õpilastele Mathias Kapstale ja Margus Kevin Sünterile, kes olid hoolikalt ette valmistanud oma isamaalised kõned.

Edasi mindi koos rahvamajja, kus kaminas leegitses tuli ning ootasid soe kohv ja võileivad. Kui kohv joodud ja võileivad söödud, vaadati suurel ekraanil isamaalist filmi ,,August 1991“, mis pani sellele hommikule ilusa punkti.

Kõigil kohalolijatel oli tõeline sünnipäevatunne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)