Salmel oodatakse jõe puhastust ja üldplaneeringut

Salmel oodatakse jõe puhastust ja üldplaneeringut

 

Maavanem Toomas Kasemaa eilne külaskäik Salme valda algas kinnise koosolekuga vallamajas, mille järel vallavanem Kalmer Poopuu ja maavanem avaldasid räägitut lühidalt ka ajakirjanikele.

Kasemaa sõnul otseseid märkusi Salme vallale ei olnud. Siinne sotsiaalhoolekanne on väga hästi organiseeritud. Palgatud on eraldi sotsiaaltöötaja, kes teeb koduvisiite. Kool ja lasteaed on ühed paremad kogu maakonnas. Salmel on isegi jalgpalliväljak, mida maavanema sõnul paljudes valdades ei ole.

Ainus probleem on Kasemaa arvates, et tegemata on Tehumardi ja Läätsa vahelise tiheasustusala üldplaneering. Poopuu lisas, et kõikide teiste rannaäärsete alade planeeringud on siiski juba valmis.

Vallavanema sõnul on probleeme ka tuulepargiga, mida küll riiklikult toetatakse, kuid arendajate ja maaomanike vahel on suured vastuolud, mida pole suudetud veel lahendada.

Ka arutleti Salme jõe puhastuse üle, millega loodetakse parandada elukeskkonda.

Teemaks oli ka turism ja kuidas seda arendada. Soovitakse saavutada seda, et kõik maakonna ettevõtted teeksid turistide teenindamisel koostööd. Näiteks toodi, et kui ühes majutuskohas pole kliendile kohta, leitakse talle kiiresti koht mõnes teises majutusasutuses.

Pärast ametlikku koosistumist liikus delegatsioon Tehumardi puhkekeskusesse, kus omanik Ago Liblik tutvustas sealseid ehitisi. Libliku sõnul külastas tema puhkekeskust eelmise aasta jooksul 4000 inimest. Kõige rohkem kliente käib muidugi suvel, kuid ka teistel aastaaegadel on puhkeküla vastu mõningast huvi tuntud.

Edasi mindi kultuurimajja, kuhu on koondunud lillepood, postkontor, perearstikeskus, vabaajakeskus, raamatukogu koos internetipunktiga ning on olemas ka suur saal, kus korraldatakse üritusi ja näidatakse kaks korda kuus kino.

Visiit lõppes lõunasöögiga kultuurimajas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)