Saarlastele kuus medalit, neist neli kuldset

Marek Niit ja Tiidrek Nurme tulid vabariigi talvistel meistrivõistlustel Tallinnas kahekordseteks Eesti meistriteks. Niit võitis 60 ja 200 m jooksu, Nurme omakorda võttis võidu 1500 ja 3000 m jooksus. Medalikollektsiooni täiendas Kaie Kand pronksidega kaugushüppes ja 60 m tõkkejooksus.

Meistrivõistluste parim moment saarlaste jaoks oli kindlasti KJK Saare jooksja Marek Niidi võit 60 m jooksus ajaga 6,73, millega ta sai ka pääsme Euroopa sisemeistrivõistlustele.

Pressile antud usutlustes ütles Niit, et jooksu start oli täiesti ebaõnnestunud. Sama kinnitas ka võistlustel viibinud KJK Saare treener Andres Laide. „Samas, kui vaadata mõõdetud stardikiirusi oli Niit üks kiiremaid startijaid, seega on varu veel olemas,” kommenteeris Laide nähtut.

Teise kulla sai Niit 200 m jooksus, kus ajaks mõõdeti 21,13. Jaanuari lõpus samal distantsil Eesti rekordi püstitanud, tegi Niit praktiliselt soolojooksu, mis oli Laide sõnul põhjuseks, miks ehk uut rekordit ei sündinud. „Kui ikka konkurente pole ja pead stopperi ja iseendaga võidu jooksma, on raske,” lahkas Laide põhjuseid.

Teise saarlasena sai kaks kulda Tartu Ülikooli esindav Tiidrek Nurme, kes võitis 1500 ja 300 m jooksu, ajad vastavalt 3.57,53 ja 8.37,14, kusjuures pikemal distantsil edestas Nurme hõbeda võitnud Pavel Loskutovi vaid 0,4 sekundiga.

Medalilisa tõi ka saarlannast seitsmevõistleja Kaie Kand, kes sai pronksmedali nii kaugushüppes (5.84) kui ka 60 m tõkkejooksus (8,70).
Enamasti noorsportlastega meistrivõistlustel osalenud KJK Saare treeneri sõnul võis tulemustega rahule jääda. „Ega noorsportlastega täiskasvanute medaleid võida,” muheles Laide.

Tema sõnul oli võistluse eesmärgiks anda sportlastele võistluskogemust eelseisvateks mõõduvõttudeks. „Kahju on natuke Leana Vahterist, kes ei suutnud kaitsta oma eelmise aasta medalit naiste kuulitõukes, pronksist jäid puudu napid 7 sentimeetrit,” kommenteeris Laide.

Teisi saarlaste tulemusi:

kuulitõuge (M) 5. Genro Paas 15.99, kolmikhüpe (M) 5. Raigo Saar 14.04, kuulitõuge (N) 4. Leana Vahter 13.56, 60 m tj (N) 11. Katrin Eiert 9,66, 60 m tj (M) 11. Raigo Saar 8,63, 200 m (M) 12. Sander Sooäär 23,26, kaugushüpe (M) 10. Raigo Saar 6.31, kõrgushüpe (N) 10. Katrin Eiert 1.60.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)