Eesti Post tunnistab nirus lehekandes oma süüd (15)

Eesti Post tunnistab nirus lehekandes oma süüd

 

Oma Saare lugejad on pahased, miks jõuab ajaleht nende postkasti nii hilja (kas hilisõhtul või hoopiski järgmisel päeval) või jääb mõni lehenumber hoopiski saamata. Raha maksnud tellija nördimus on põhjendatud, sest ei ole normaalne, kui Töö tänava eramu postkastis veel kell 20 Oma Saart ei olnud ja Smuulis elav lugeja leidis ajalehe oma postkastist alles õhtul kell 22.30.

Markantsem näide lugejate pahameelest on lõppenud ajalehe tellimuse tühistamisega, kusjuures üks säärase sammu astunud lugeja ütles, et on jäänud küll Oma Saarele truuks, kuid eelistab ajalehte osta poest.

„Kahe kuu jooksul, mis mul ajaleht käis, ei teadnud ma kordagi, kas mul koju minnes on leht postkastis või mitte,” rääkis ta, märkides, et Eesti Post ei suvatsenud isegi vastata, miks talle Oma Saart iga päev ei tooda.

Oma Saare toimetus ise ajalehti postkastidesse ei vii. Selleks on sõlmitud leping Eesti Postiga ning hiljemalt kella 16-ks peaksid värsked lehed ka lugejani jõudnud olema. Et see nii aga tihti ei ole, uurisime Eesti Postilt, miks nemad lepingut ei täida.

Eesti Posti Lääne regiooni juht Krista Esta ütles eile Oma Saarele, et nad on probleemist teadlikud ning uurivadki praegu, kelle kuri käsi on ajalehtede kadumise taga. „See on müstiline lugu,” tunnistas Esta, kelle sõnul on nad omavahel mõelnud, et kuna Oma Saar on nii hea ajaleht, võivad lehtede kadumise taga olla kas kodanikud, kes soovivad lehte lugeda, või konkurendid. Eriti hull on Esta teada olukord ka Marientalis ja Kudjapel.

„Ei oska siin inimestele muud öelda, kui tehku oma postkastid vargakindlaks,” soovitas ta, lisades, et oluline on ka kirjakastile peale kirjutada vähemalt korteri number – kui just nime ei soovita lisada.
Mis puutub aga ajalehe hilinemisse, siis on selgi probleemil oma põhjus.

„Meil on näiteks Kuressaares pidevalt puudu või haiged 2–3 postiljoni, kuna aga praegu on valimiseelne aeg, on ka kojukantavat reklaami hästi palju,” märkis regioonijuht, tunnistades, et kirjakandja amet eriti populaarne Kuressaares ei ole.

„Ilmselt võtavad meie potentsiaalse tööjõu ära Selver ja spaad, kus samuti lihtsama töö tegijaid vajatakse,” pakkus Esta. Samas sobiks postiljoni amet tema arvates ka krapsakamatele pensionäridele, sest töö on tervislik – saab palju väljas liikuda. „Soovitaksin ka lehetellijatele rääkida oma tuttavatega, kes tööd otsivad, et nad võiksid just postiljonina tööd leida.” Samas tunnistas Esta, et Kuressaares ei olnud vahepeal ka kirjakandjate väljaõpe piisav.

Eesti Posti juhatuse esimees Hans Teiv ütles, et temalgi on probleemid Saaremaa lehekandega südamel ja teevad teda kurvaks. Teiv sõnas, et praegu tehakse kõik selleks, et Oma Saar hakkaks jõudma Saaremaale varasema praamiga. „Kindlasti tegeleb aga Eesti Post oma postivõrgu kaasajastamisega üle Eesti,” nentis ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)