Kuulitõukaja Taavi Peetre: Tulen Kuressaarde täiega panema!

Eesti esikuulitõukaja Taavi Peetre lubab 14. veebruaril toimuval Kuressaare Galal tõsist võistlust. Sise-EM normi jahtiv Peetre teeb oma avastardi 10. veebruaril Eesti meistrivõistlustel. Juhul kui normi täitmine ei õnnestu, saab sportlane järgmise võimaluse just Kuressaares.

Kuressaares treeninglaagris viibinud Peetre rääkis Oma Saarele, et ettevalmistus hooajaks on kulgenud vigastuste vabalt ja töiselt. „Tunnen, et jõudu ja kiirust on piisavalt, tehnika kallal tuleb natuke veel vaeva näha,” tõdes hiidlasest sportlane.

„Tulingi Kuressaarde laagrisse, kuna teil on siin ideaalsed võimalused, spordihall ja tingimused on super. Hiiumaal taolisi ei ole,” mainis Grand Rose spaas peatuv ja lisaks sealseid mõnusid nautiv Peetre.

Eelmine hooaeg kuulitõukajal ebaõnnestus, tema oma sõnul suurt hullemini enam minna ei saa. „Göteborgi EM-il kõrbesin täiesti, eks oma osa oli ka vigastusel, kuid see pole õigustus,” lausus Peetre.

Sel sisehooajal on ta eesmärgiks lunastada pääse sise-EM-le ja seal edukalt esineda. Võistlustele viiv norm on 19.30. Peetre isiklik rekord sisetingimustes on 19.80. „Kui see norm täis ei tule, siis on ikka midagi väga valesti,” sõnas sel hooajal veel mitte võistelnud Peetre.

Kui norm täidetud, näeb Peetre endal võimalust jõuda EM-il finaali. Üldises plaanis on ta eesmärgiks stabiilsus, mis tähendaks pidevat tõukamist 20 m peale.

Oma esinemise kohta Kuressaare Galal sõnas Peetre, et kui normi saab täis juba Eesti meistrivõistlustel, on tal Kuressaares omad plaanid. „Siis tulen siia Eesti rekordit tõukama, nalja tegema igatahes ei tule.

Täiega tuleb panna,” on Peetre otsustavust täis. Praegune Eesti
siserekord on 19.87, mis on 1979. aastast Heino Silla nimel.
„Selliseid võistlusi on vaja, see toob spordi rahvale lähemale. Olen ise Hiiumaal suvehooajal taolist võistlust korraldanud,” kiitis kuulitõukaja võistluse ideed.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)