Viirelind kutsub kontserdile

Orissaare kultuurimaja laste folkloorirühm Viirelind alustas tegevust 1997. aastal. Rühmal on kolm juhendajat: tantse õpetab Anne Keerd, muusikuid ja kapelli juhib Õie Pärtel ja laule õpetab Anne Kann.

Rühmas tantsivad õpilased alates esimesest klassist kuni gümnaasiumi lõpuklassideni välja.

Viirelind on noorte seltskond, kes hoolivad veel vanadest rahvatantsutraditsioonidest, ning esikohal on nende jaoks omavaheline sõprus ja suhtlus väljaspool kooli ja kultuurimaja. Rühm tantsib ja laulab põhiliselt Eesti saarte folkloorseid tantse ja laule. Osaletud on ESTO päevadel Saaremaal, festivalil Baltica, koolinoorte laulu- ja tantsupeol Tallinnas, maakondlikel folklooriüritustel ja ka muudes maakondlikes ettevõtmistes.

1998. a korraldas Viirelind esimest korda Saarte laste folklooripäevad, millest kasvas välja rahvusvaheline Saarte laste folkloorifestival. 2006. aasta jääb vaieldamatult tähistama 11. novembril Lihulas folkloorifestivalil Baltica välja tantsitud I kategooria.

Tänasel päeval on folkloorirühmas 32 liiget ning väga tõsiselt võetakse ettevalmistustööd osalemaks 18. – 24. 07. 2007 Taanimaal Horsenis toimuval rahvusvahelisel folkloorifestivalil Europeade 2007, kus ei esindata ainuüksi Orissaare kultuurimaja ja valda, vaid tervet Saare maakonda ja kogu Eesti vabariiki, mis on kahtlemata väga kõrge tunnustus ühele kollektiivile.

Kuna sõit nii suurele üritusele on ühe kooliõpilase jaoks väga kallis, siis on Viirelinnul praegu teoksil mitmeid projekte oma reisi finantseerimiseks. 16. veebruaril toimub Orissaare kultuurimajas Viirelinnu toetuskontsert, kus kohalike kuulsuste ja menugruppide kõrval peaks üles astuma ka terve rida kuulsaid nimesid.

Kindlasti otsime abi ka sponsorite näol ning siinkohal kutsume üles kõiki ettevõtjaid ja üksikisikuid, kellel on vähegi võimalik sponsida Viirelinnu reisi, võtma ühendust Orissaare kultuurimaja telefonil 454 5160, et oma võimalustest meile teada anda.

Reis on tähtis kogu Eestile ning seetõttu tänab Viirelind juba ette kõiki toetajaid, kes mõistavad selle ettevõtmise tähtsust.
Oleme seda väärt ega peta teie lootusi rahvusvahelisel areenil.

Aarne Põlluäär,
korraldustoimkonna liige.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)