Raul Maripuu ostis Libliku sead (2)

Raul Maripuu ostis Libliku sead

 

Raul Maripuule kuuluv AS Valjala Söödatehas omandas reedel Prits Libliku osaluse Valjala Söödatehase grupi ettevõtetes.

Valjala Söödatehas ostis Prits Libliku firmalt Nouse Invest OÜ kõigi söödatehase gruppi kuuluva nelja seakasvatusfirma osaluse.

Samuti on Maripuu omandanud Nouse Investilt Valjala söödatehase ja Jööri biojäätmete käitlemise tehast haldava OÜ Saare Economics osaluse.„Pakkumine tuli Liblikult, mina neid ise küsima ei läinud,” kinnitas Maripuu. Tehingu hinna kohta ütles Maripuu, et see oli müüjale odav ja ostjale kallis.

Prits Liblikult ajalehel eile kommentaari saada ei õnnestunud.
Raul Maripuu (fotol) sõnul on reedel allkirjastatud leping tema ja Prits Libliku vahel kaheksa kuud kestnud väikese kodusõja lõpplahendus. Selle nn kodusõja sisse mahub muuhulgas Maripuu vallandamine söödatehase juhi kohalt ja tema tagasiennistamine tööle.

Vanade äripartnerite konflikt viis lõpuks selleni, et lihatööstuse ostab laevandusettevõtja Vjatšeslav Leedo.

Raul Maripuu sõnul on tal Vjatšeslav Leedoga kokkulepe, et sigalad, söödatehas ja lihatööstus liidetakse tulevikus üheks kontserniks.
Valjala Söödatehase gruppi kuuluvad Valjala Seakasvatuse OÜ, OÜ Ääre Seakasvatus, OÜ Oss ja OÜ Saare Peekon, kellel on kokku kaheksa sigalat. Sigalad asuvad Kärlal, Pähklas, Kaalis, Valjalas, Saklas, Tagaverel, Arul ja Koiklas.

Maripuu ütles, et kaheksast sigalast kaks on korralikult valmis, teised vajavad uuendamist. Praegu on sigalates kokku 27 000 siga, aastas realiseeritakse üle 32 000 nuumsea. Tootmismahu arendamisel on põhirõhk kohaliku lihatööstuse vajadustel.

Lisaks kohaliku tööstuse varustamisele, milleks kulub keskeltläbi 600 siga nädalas, ekspordib söödatehase grupp igal nädalal vähemalt ühe koorma ehk 160 siga ka Venemaale. „Venemaal on hind kõrge ja kui me viiksime kogu toodangu Venemaale, siis teeniksime nädalas ligi 300 000 – 400 000 krooni rohkem kui kohapeal müües,” kinnitas Maripuu. „Tulevikku silmas pidades ei saa me endale sildade põletamist aga lubada,” põhjendas ta lojaalsust kohalikule tööstusele.

Valjala Söödatehase grupi ettevõtetes saab tööd 80 – 90 inimest.

Tõnu Prei
Ain Lember

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 396 korda, sh täna 1)