Noorte solistide grand prix Ülenurme laulustuudiole

Noorte solistide grand prix Ülenurme laulustuudiole

 

Nädalavahetusel toimus Saaremaa ühisgümnaasiumis juba 11. korda üleriigiline noorte solistide ja duettide konkurss. Populaarne üritus tõi hulganisti kohale nii osalejaid kui ka publikut – saal puupüsti täis ja esinejaid kokku 180.

Võistlustulle astusid paljud andekad noored üle terve Eestimaa, kellest suur osa olid juba „vanad kalad”, ent leidus ka lauljaid, kelle jaoks osalemine oli esmakordne kogemus.

Lavale tulid aga kõik lauljad võrdse kindluse ja säraga. Solistide esinemise õnnestumisele aitas kaasa kolmeliikmeline saatebänd koosseisus: Hain Hõlpus (klahvpillid), Marti Tärn (basskitarr) ja Eno Kollom (trummar).

Loomulikult ei puudunud konkursilt ka žürii, kelle koosseis oli harjumuspärasest küll tagasihoidlikum, kuid siiski äärmiselt professionaalne. Žüriisse kuulusid: Sirje Medell, Mare Väljataga, Villu Veski, Helin-Mari Arder, Susan Lilleväli, Sander Mölder, Caspar Salo ja Kadri Häng.
Grand prix läks seekord Karolin Minenkole Ülenurme laulustuudiost, kelle võimas hääl ning hingestatud esitus võlus nii žürii kui ka publiku. Saarlased olid esindatud kõigis vanuserühmades ja duettide osas.

Esikoha oma vanuserühmas jätsid Saaremaale Linda Lapp ja Maria Väli ning duettidest saavutasid teise koha Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand. Žürii jagas välja ka rohkesti eripreemiaid, mis õnnestus koju viia nii mõnelgi Saaremaa esindajal: parim naispianist – Britta Virves, stiilseim muusik – Mai Jõgi, musikaalsuse eripreemia – Gerrit Siiner, suurim üllataja – Matis Rei, säravaim saarlane – Teele Viira, parim show – Vennad Ajad ehk Tanel ja Taavi Aeg, preemia Ehala murdmise eest – Preedik Heinmaa, lisaks said eripreemia Hanna Martinson ja Maarja-Linda Põld.

Konkursi lõpptulemused olid järgmised :

5. – 6. klassi I koht – Mariann Õmblus, Viva la Musica stuudio (Viljandi), II koht – Martti Laas, Toomas Volli laulustuudio (Kilingi-Nõmme), III koht – Eliise Ustav, Elva laulustuudio;

7. – 9. klassi I koht – Linda Lapp, Inspira (Kuressaare), II koht – Ann Maser, The Voices (Tartu), III koht – Keit Riisa, Viva la Musica stuudio (Viljandi);

10. – 12. klassi I koht – Maria Väli, Inspira (Kuressaare), I koht – Helgi Kahar, Pärnu Kunstide Maja (žürii otsustas välja anda kaks esikohta), III koht – Oliver Timmusk, Toomas Volli laulustuudio (Kilingi-Nõmme);

duettide I koht – Helgi Kahar – Liis Viin, Pärnu Kunstide Maja, II koht – Kristel Aaslaid – Tuuli Rand, Inspira (Kuressaare), III koht – Kaisa Kopliste – Teele Viira, SÜG ja Inspira (Kuressaare).

Juhendaja Toomas Volli lõppsõna: „12. üleriigiline noorte solistide ja duettide konkurss toimub iga ilmaga!” tõotas, et võistluse traditsioon katki ei jää.

Marili Pärtel, Hendrik Kuusk, Riin Aljas

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)