Linna lasteaedade ja huvikoolide kohatasu langeb (1)

Kuressaare linnavolikogu võttis neljapäevasel istungil vastu eelnõu, mille tulemusel väheneb koolieelsete lasteasutuste ja munitsipaal-huvialakoolide lapsevanemate makstav õppetasu.

Seoses miinimumpalga tõusuga 3600 kroonile tõusis 1. jaanuarist Kuressaare linna koolieelsete lasteasutuste ja muusikakooli õppetasu 60 krooni võrra ja kunstikoolis 30 krooni võrra kuus.

Kuressaare abilinnapea hariduse ja kultuuri alal Argo Kirsi sõnul püüti leida võimalus järsku õppetasu tõusu pehmendada. Kuna Kuressaare linnas on lasteaedade ja huvikoolide (v.a spordikool) tasu seotud miinimumpalgaga, otsustati langetada lapsevanemate poolt tasutavat õppetasu ühes õppekuus lasteaedade ja muusikakooli puhul 1 protsent ja kunstikooli puhul 0,5 protsenti vabariigi valitsuse kinnitatud palga alammäärast.

Vastuvõetud määrus jõustub 1. veebruaril ning seda rakendatakse tagasiulatuvalt alates 1. jaanuarist 2007.

Seega hakkavad lasteaialaste ja muusikakoolis õppivate laste vanemad tasuma õppemaksu 342 krooni kuus (9 protsenti miinimumpalgast). Kunstikoolis tuleb tasuda 162 krooni (4,5 protsenti miinimumpalgast) kuus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)