Politsei hoiatab ajalehtedes ilmuvate eksitavate töökuulutuste eest

Viimasel ajal on sagenenud juhtumid, kus välismaal tööd otsivad kodanikud on sattunud ajalehtedes ilmunud nn libakuulutuste ohvriks.

Politsei andmetel saab rääkida kuulutustest, kus pakutakse tööd mõnes välisriigis ning kontaktina on lisatud ainult telefoninumber. Et tööd saada, tuleb tööotsijal teha teatud ettemaks pangakontole, mille ta saab teada, kui helistab ajalehekuulutuses märgitud telefoninumbrile.

Selline ettemaks olevat vajalik, et vormistada väimaale sõiduks vajalikud dokumendid.

Kuressaare politseijaoskonna kriminaaltalituse komissar Veigo Väli ütles, et välismaal tööd otsivad inimesed ei tohiks tööpakkujatega suhelda vaid telefoni teel.

„Enne ettemaksu tasumist tuleks ilmtingimata välja uurida, kus asub tööpakkuja kontor, sõita sinna kohale ja oma silmaga veenduda, kas need inimesed, kes välismaale tööd vahendavad on ka usaldusväärsed,” rääkis Väli.

Konkreetse näite tõi politsei läinud aasta detsembrist, kui ühes juhtivas kuulutustelehes pakuti tööd piimatoodete valmistamisega tegelevas Soome firmas Salmetan OY. Töötasuks pakuti alates 2000 eurost.

Samas paluti eelnevalt kanda 1055 krooni Marika- või Žanetta-nimelise naisterahva pangaarvele.

Hilisem kontrollimine aga näitas, et kuulutuses nimetatud firmat Soomes tegelikult ei eksisteeri ja tõele ei vastanud ka tööpakkumisega seotud isikute kontaktandmed. Tegu oli variisiku kasutamisega kasusaamise eesmärgil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)