Politsei tabas Roomassaare sadamas ülekaalulise raskeveoki

Reede hommikul Roomassaare sadamas toimunud kontrollreidi ajal tabas Saare politsei metsaveoauto, mille kaal ületas lubatut 15,7 tonni võrra.

Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik ütles, et kontrollreidi ajendiks oli politseipatrullidelt ja linnakodanikelt saadud informatsioon, et sagenenud on palgiveokite liikumine Roomassaare sadamasse, kuhu on saabunud metsaveoks mõeldud kaubalaev.

“Kontrollisime seda infot ja selle kontrollimise tagajärjel pidaski politsei ülekaalulise veoki kinn,” rääkis Allik ning lisas, “Tundub, et info politsei tegevuse ja kinnipeetud veoki kohta levis teatud ringkondades kiiresti, vähemalt viimastel päevadel on palgiveokite liikumine Roomassaare suunal harvenenud.”

Viimaste nädalate jooksul on see juba teine juhtum, kus politsei on tabanud raskeveoki, mille kaal ületab lubatud piirnormi niivõrd suures ulatuses. Lõppenud aasta detsembris tabas Saare politsei Kuressaare-Kuivastu maanteel mitu metsaveoautot, mille kaal oli lubatust suurem, kusjuures ühe veoki kaal ületas lubatud piirkaalu samuti ligi 15 tonni võrra.

Raskeveokitele lubatud piirkaal on 40 tonni. Allik märkis, et ülekaalu kahtluse korral on politseil õigus suunata sõiduk kontrollkaalule ning kui selgub, et veok kaalub lubatust rohkem, ei tohi sellega edasi sõita ja ülekaaluline koorem tuleb maha laadida.

Sõidukijuhile vormistatakse väärteoprotokoll ning vastavalt Eestis kehtivatele õigusaktidele võidakse teda karistada kuni 12 000 krooni suuruse rahatrahviga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)