Saaremaal asub ametisse uus notar

Täna vannutab justiitsminister Rein Lang ametisse uue Kuressaare notari.
Ametivande annab Gerda Pitk, kes asub lähikuudel tööle Saaremaa kolmanda notarina.

Koos vannet andva notariga on Eestis nüüd kokku 95 notarit.
Lisaks tegutsevatele notaritele on kandidaaditeenistuses 29 notarikandidaati, kes asuvad notarina tööle pärast notarieksami sooritamist 2007. ja 2008. aastal.

“Uue notari ametisse asumine lahendab notariteenuse kättesaadavuse probleemi Saaremaal, kuhu seni on notarina töötada soovivate inimeste leidmine olnud keeruline. Kuni Gerda Pitki büroo avamiseni jääb Kuressaares tegutsema Notarite Koja poolt loodud notariasendaja büroo, mis on 2006. aasta jooksul tublisti kaasa aidanud sellele, et ooteajad Saaremaa notarite juurde oleksid klientidele vastuvõetavad. Järgmisena on kavas avada notariasendaja büroo Tartus,” märkis Notarite Koja esimees Tiit Sepp.

Notariaadiseaduse kohaselt peab notar büroo avama nelja kuu jooksul pärast ametisse nimetamist. Notariasendajate bürood on tegutsenud piirkondades, kus on ajutiselt täitmata ametikohtade tõttu olnud suur vajadus notariteenuse järele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)