Aare Martinson avas teisipäeval Kuressaares näituse isetehtud lampidest

Aare Martinson avas teisipäeval Kuressaares näituse isetehtud lampidest

 

Kuressaare Kultuurikeskuse II korrusel avatud näituse avasõnad kõlasid kuulutusena: saagu valgus! Paarkümmend ülespandud lampi on kõik tehtud kodustes tingimustes lihtsatest kättejuhtunud materjalidest. Nii on ta kasutanud süldivormi (pildil), sõela, pilliroogu ja pappi. Lambid valmisid pooleteise aastaga.

„See väike väljapanek siin kultuurikeskuse fuajees näitab, et valguse allikaks saab muuta kõiksugu asju enda ümber,” ütles autor oma näitust tutvustades. „Lambi tegemisel võib kasutada kunstitarvete kauplustes pakutavaid, just selleks otstarbeks mõeldud vahendeid. Lambi saab aga ka puuviljakausist, paberikorvist, süldivormist, kastrulist, paberrätikuhoidjast, lauamatist või pappkarbist. Veidi fantaasiat, natuke nuputamist ja kannatlikkust ning saadki omanäolise seltsilise valgustama sinu tuba. Pole tarvis erilist töökoda ega keerulisi riistu.” Töökoda Aarel endal pole ja seetõttu on ta nimetanud oma töid põlveotsalampideks. „Need lambid siin on suuresti valminud köögilaual ja kambripõrandal või keldri lihtsas töönurgas.”

Eesti Päevalehele antud intervjuus tunnistab Martinson: “Võib-olla kõik siin ei kannata lambi nime välja, sest neid on tehtud nii süldivormist ja kastrulist kui ka paberikorvist. Aga see on vahva. Märkan ennast kaupluses ringi käimas sellise pilguga, et kas sellest või tollest asjast õnnestub lamp teha või mitte,” rääkis Martinson.

Näituse kuraator Lii Pihl rõhutas Martinsoni tööde juures nende puhtust ja selgust. Kõik on hästi läbi mõeldud ja väga korralikult teostatud.
Näitus on avatud kuni 19. jaanuarini kultuurikeskuse lahtiolekuaegadel E-R 10-19, L 10-16.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 87 korda, sh täna 1)