Kuressaare kesklinn saab 18 turvakaamerat (1)

Möödunud nädalal esitas Saare politsei linnavalitsusele omapoolse versiooni kesklinna 18 valvekaamera paigaldusest.

Praegu on Kuressaare kesklinnas seitse kaamerat, mis kõik turvavad Ferrumi ümbrust. Juuresoleval skeemil on ära toodud politsei seisukoht, kuhu tuleks kesklinnas paigaldada täiendavad kaamerad. Need kohad on linnavalitsuse hoone Tallinna tänava poolne külg, turuväravate piirkond, Laurentiuse kiriku vastas olev hoone Torni tänaval, Holostovi kompleksi keskväljaku poolne külg ja Kuressaare raekoja Raekoja tänava poolne külge. Neli valvekaamerat tuleks kultuurikeskuse külge – neist kolm haaraks oma vaatevälja kultuurikeskuse taguse parkla ja üks klubi Privilege’ esise ala.

Kuressaare politseijaoskonna komissar Aare Allik ütles, et uue ja parandatud videovalvesüsteemi opereerimine läheks aastas maksma umbes 287 000 krooni. „Et süsteem ööpäevaringselt korralikult töötaks ja end õigustaks, selleks tuleb palgale võtta vähemalt kolm-neli töötajat,” rääkis Allik. Ta lisas, et politsei ainuüksi oma vahenditest uue valvesüsteemi tegevust rahastada ei suudaks. Allik on seisukohal, et uue valvesüsteemi käivitamisel on vajalik politsei koostöö linnvalitsuse, turvafirmade ja nende kohalike ettevõtjatega, kelle äritegevus toimub peamiselt kesklinnas. Alliku sõnul on politsei soov, et pilt hakkaks jooksma politseimajja, kuid ei välistata ka teisi võimalusi. Nii näiteks pole välistatud, et tulevikus ostab linn vastavat teenust mõnelt turvafirmalt. „Kõik see on läbirääkimiste küsimus,” ütles kohalik politseiülem.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)